Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Petra Martić poražena u prvom četvrtfinalu sezone

Hrvatska tenisačica Petra Martić noćas nije uspjela izboriti prvo polufinale sezone. U četvrtfinalu WTA turnira u Aucklandu, bolja je bila Amerikanka Emma Navarro sa 6:4 6:3.

Petra je meč otvorila breakom, ali već u sljedećem gemu se suočava s break loptama. Prvu je spasila, no prije odigravanja poena kod druge break prilike za Amerikanku, na Auckland se spustila kiša pa je uslijedila pauza duga sat i pol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po povratku na teren je Navarro osvojila tri uzastopna gema i tako povela s 3:1, no odgovor je ekspresno uslijedio pa je Martić izjednačila na 3:3. Kod vodstva Amerikanke od 4:3, Martić je spasila tri uzastopne break lopte i na kraju izjednačila na 4:4. Nažalost, Navarro je osvojila osam od sljedećih devet poena te je prvi set osvojila sa 6:4.

Bio je to uvod u veliki niz 31. tenisačice svijeta od čak šest uzastopno osvojenih gemova s kojim je došla do vodstva od 4:0 u drugom setu. Do kraja meča je Petra uspjela nadoknaditi jedan break zaostatka, no to je u ovom trenutku bio njezin maksimum te je na kraju poražena sa 6:4 6:3.

Navarro se tako ”osvetila” Petri za poraz u njihovom jedinom dosadašnjem meču igranom u Cincinnatiju prošle godine. Tada je u prvom kolu turnira iz serije WTA 1000 s 2-1 u setovima slavila hrvatska tenisačica.

Komentari

Povezano