Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Petra Martić preokretom izborila drugo kolo Roland Garrosa

U ženskom dijelu Roland Garrosa i treća naša predstavnica Petra Martić je danas započela svoj put u Parizu. Protivnica u prvom kolu joj je bila 34. na WTA ljestvici Amerikanka Shelby Rogers s kojom se do sada tri puta susretala i upisala dvije pobjede.

Dućanka je danas dodatno poboljšala taj omjer nakon što je poslije točno dva sata tenisa slavila sa 3:6, 6:3, 6:2 čime je izborila plasman u drugo kolo gdje ju očekuje ogled protiv Španjolke Sare Sorribes Tormo, trenutno 132. tenisačice svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvom setu je Rogers prva došla do breaka i vodstva od 3:1, no Petra je uzvratila istom mjerom već u sljedećem gemu. Amerikanka ipak dolazi do krucijalnog breaka pri rezultatu 4:3 kada oduzima Petrin servis bez izgubljenog poena.

Martić je eskpresno povela s 3:0 u drugom setu te je imala dvije prilike za dupli break, no ne iskorištava ih pa joj na tom valu Rogers oduzima servis za povratak u set. Nije to pokolebalo Petru koja u sljedećem gemu vraća netom izgubljenu prednost od jednog breaka i u konačnici izjednačava na 1-1 u setovima.

U trećem setu je Petra jednostavno dominirala na servisu te je Amerikanki dozvolila svega četiri poena na returnu, dok joj je oduzela dva servisa za konačnu pobjedu od 2-1 u setovima.

Od ostalih ženskih mečeva izdvajamo teže od očekivanog izborenu pobjedu šeste igračice svijeta Coco Gauff koja je prošle godine igrala finale. Njoj je prvi set neočekivano uzela Španjolka Rebeka Masarova, ali se nakon toga Gauff sabrala i sa 6:1, 6:2 dobila ostala dva seta.

Što se očekivanih i uvjerljivih pobjeda tiče, prva nositeljica Iga Swiatek je sa 6:4 6:0 svladala Cristinu Bucsu, dok je Elena Rybakina također rutinski započela svoj put u Parizu. U brza dva seta je izbacila “krvnicu” naše Antonije Ružić iz kvalifikacija Čehinju Brendu Fruhvirtovu. Brza je bila i sedma tenisačica svijeta Ons Jabeur koja je u nešto više u sat vremena iz Pariza ispratila Talijanku Luciu Bronzetti.

Najveće iznenađenje dana je ispadanje 13. na ljestvici Barbore Krejčíkove koju je u dva seta izbacila Ukrajinka Lesia Tsurenko. U kategoriju iznenađenja možemo svrstati i pobjedu Kineskinje Xinyu Wang nad prošlogodišnjom četvrtfinalisticom Wimbledona Marie Bouzkovom.

Za kraj dana je Kanađanka Bianca Andreescu došla do prve pobjede na zemlji ove sezone nadoknadivši zaostatak od 2:6, 1:3 i 15-40 protiv Bjeloruskinje Viktorije Azarenke za konačnih 2:6, 6:3, 6:4.

Komentari

Povezano