Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Piastri upisao svoju prvu pobjedu, sudarili se Hamilton i Verstappen

Velika nagrada Mađarske većim dijelom nije pružala neki spektakl, no drame je ipak bilo. Odvijala se ona uglavnom unutar jedne momčadi jer McLaren je bio u situaciji odrediri pobjednika, no njihovo taktiziranje nije djelovalo smisleno.

Ipak, nakon duge rasprave odlučeno je da u utrci Lando Norris propusti timskog kolegu Oscara Piastrija, iako se Norris teoretski bori za naslov prvaka. Piastri je tako upisao svoju prvu pobjedu u karijeri, dok je Norris propustio drugu zadovoljivši se s drugim mjestom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kroz čitavu utrku je bilo jasno da je McLaren danas najbrža momčad te nije bilo upitno kojeg ćemo konstruktora gledati na pobjedničkom postolju, već samo kojeg vozača.

Treće mjesto je zauzeo Lewis Hamilton koji se za njega borio s Maxom Verstappenom i Charlesom Leclercom.

Verstappen je u jednom trenutku napao Hamiltona, prekočio se, a Hamilton skrenuo u njega, što je izazvalo kontakt pri kojem je bolid Red Bulla poletio u zrak. Verstappen se vratio na stazu, no s oštećenim bolidom je uspio zauzeti tek peto mjesto, dok se između njega i Hamiltona našao Leclerc.

Carlos Sainz Jr. je završio na šestom mjestu, Sergio Perez na sedmom, a u bodove su ušli još George Russell, Yuki Tsunoda i Lance Stroll.

Komentari

Povezano