Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Piastriju u zanimljivoj utrci Velika nagrada Bakua; težak sudar obilježio utrku dva kruga prije kraja

Velika nagrada Bakua, iako je gradska utrka, većinom bude zanimljiva pa je tako i ovogodišnja donijela nekoliko uzbuđenja. Već su se nakon kvalifikacija mogla očekivati uzbuđenja, ponajviše zbog toga što je Lando Norris završio tek na 17. mjesto. Međutim, njegov momčadski kolega nije bio ni približno toliko loš te je s drugog mjesta u kvalifikacijama Oscar Piastri na kraju stigao i do svoje druge pobjede u Formuli 1 dok su druge dvije pozicije na postolju pripale Charlesu Leclercu i Georgeu Russellu.

Na startu utrke nismo vidjeli previše promjena, tek je Max Verstappen skočio sa šeste na petu poziciju. S kraja grida se Norris ubrzano približavao bodovima te je brzo stigao i do 10. pozicije na najsporijoj komponenti guma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na vrhu utrke su veliku borbu vodili Piastri i Leclerc, a njihova borba dosegla je vrhunac u 20. krugu kada je Australac prestigao Monegažanina koji je u posljednje četiri utrke u Bakuu svaki put propustio iskoristiti pole position. Kasnije se Piastri kvalitetno branio te ni u jednom momentu nije dozvolio Leclercu da ga prestigne.

Leclerc je, s druge strane, na kraju utrke vodio veliku bitku sa Sergiom Perezom, kao i s Carlosom Sainzem. U njihovom troboju je na kraju utrke došlo i do velikog sudara Meksikanca i Španjolca. Naime, Leclerc se nekako obranio od Pereza te je na taj način Meksikanac izgubio i poziciju od Sainza. Tada se ušlo u drugu DRS zonu gdje su se susreli kotači Sainza i Pereza te se obojica završila u barijerama.

To je najviše pomoglo McLarenu koji je nadoknadio zaostatak za Red Bullom te su sada i preuzeli vodstvo u ukupnom poretku. S 476 bodova nalaze se ispred Red Bulla koji ima 456 bodova te su sada u sjajnoj poziciji u borbi za osvajanje konstruktorskog naslova.

U borbi za pojedinačni naslov, Norris je za Verstappenom smanjio razliku za tri boda te je sada razlika između njih dvojice 59 bodova. Treći je Leclerc koji zaostaje 78 bodova, a četvrti je i dalje Piastri kojemu Verstappen bježi 91 bod.

Vrijedi spomenuti i prve bodove Franca Colapinta koji je nekoliko krugova prije kraja prošao Nica Hulkenberga za 10. poziciju. Taj prolazak na kraju je bio nebitan s obzirom na to da su se Sainz i Perez sudarili te je mladi Argentinac na kraju osvojio osmu poziciju, a u bodovima je završio i najmlađi vozač na gridu, Oliver Bearman.

Komentari

Povezano