Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Pickford spasio Everton od novog poraza

Nakon što su jučer Luton i West Ham otvorili četvrto kolo Premier lige u kojoj su Čekičari slavili rezultatom 1:2, danas na rasporedu imamo šest utakmica.

Od 13:30 je krenuo prvi susret, a Sheffield United je ugostio Everton.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi pokušaj na susretu smo vidjeli u 10. minuti kada je zaprijetio domaći sastav. Nakon ubačaja Olivera Norwooda je glavom pucao John Egan, no Jordan Pickford je bio spreman na udarac.

Samo četiri minute kasnije Everton je došao u vodstvo. Iz kornera je ubacio Ashley Young točno na glavu Amadoua Onane čiji je udarac obranio Wesley Foderingham, no prvi se na odbijancu pronašao Abdoulaye Doucoure i pospremio za rezultat 0:1.

Everton je imao sjajnu priliku doći do povećanja vodstva u 14. minuti, međutim u kontri 4 na 2 je Arnaut Danjuma bio škrt, od svih opcija se odlučio na šut koji mu je završio u bloku.

Sheffield United je prijetio u 20. i 21. minuti preko Yassera Laroucija i Gustava Hamera, međutim Pickford je sve to uspješno obranio.

U 33. minuti domaćini su praktički iz ničega došli do izjednačenja. Ponovno se obrana Evertona pokazala problematičnom. Nakon ubačaja s desne strane lopta je došla do Olivera McBurniea koji se sjajno zagradio, braniči Evertona su mu dali dovoljno vremena i prostora da se okrene, vidi svog suigrača Camerona Archera na rubu šesnaesterca i doda mu loptu. Archer je bio nemarkiran te je poslao neobranjiv udarac za izjednačenje na 1:1.

Sve je izgledalo kako će se otići na predah rezultatom 1:1, ali u samom smiraju prvog poluvremena sjevnuo je okomiti napad Sheffielda Uniteda, lopta je došla do Archera koji se lako riješio Jamesa Tarkowskog i izbacio loptu na desnu nogu, zatim je pucao, pogodio stativu, a lopta se nesretno odbila od Pickforda nazad u gol te su domaćini došli do vodstva od 2:1.

Everton je na samom početku drugog poluvremena krenuo agresivno po izjednačujući pogodak i to im je uspjelo u 55. minuti. Lopta je došla na desnu stranu do Nathana Pattersona koji je ubacio, a na loptu je natrčao Danjuma i pospremio za 2:2.

Nakon izjednačujućeg pogotka gledao se dosta nesadržajan nogomet bez puno pravih prilika iako su obje momčadi izmjenično pokušavale doći do zgoditka. Najveće uzbuđenje se dogodilo u 70. minuti kada se VAR uključio kako bi pogledao je li bio prekršaj unutar kaznenog prostora, a nakon pregledavanja snimke se ispostavilo da nije te Everton nije dobio šansu za povećanje vodstva s bijele točke.

U samom finišu utakmice je Pickford je uz pomoć vratnice spasio Everton od poraza s dvije fantastične obrane nakon kornera, a oba puta je pucao McBurnie.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano