Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Pierre Gasly i Lance Stroll produžili ugovore s Alpinom i Aston Martinom

Pierre Gasly potpisao je novi ugovor s Alpinom prema kojem će u francuskom konstruktoru ostati od 2025. pa na dalje. Osim njega novi i identičan ugovor potpisao je i Lance Stroll s ekipom Aston Martina.

Francuz je u ekipu Alpine stigao prošle godine nakon tri i pol godine provedene u ekipi Alpha Taurija. U ekipi iz Enstonea momčadski kolega mu je u obje sezone bio Esteban Ocon s kojim je najavljen prekid suradnje od iduće godine te se time otvorilo mjesto za novog Gaslyjevog momčadskog kolegu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Alpine je Gasly dosad odvozio 32 utrke, a najveći uspjesi su mu u prošloj sezoni bili treće mjesto na Velikoj nagradi Nizozemske te treće mjesto u sprint utrci na Velikoj nagradi Belgije. Prošlu sezonu Gasly je završio na 11. mjestu u ukupnom poretku vozača s ukupno osvojena 62 boda.

U aktualnoj sezoni Alpine je na startu sezone imala problema te Gasly i Ocon nisu bili ni blizu osvajanja bodova. Međutim, u zadnjih nekoliko utrka to se promijenilo te je Ocon triput osvojio deseto mjesto, a Gasly dvaput deveto te jednom deseto mjesto. Trenutno je Gasly petnaesti u ukupnom poretku vozača s pet bodova dok je Ocon šesnaesti s ukupna tri boda. Što se tiče Alpine, ona je sedma u ukupnom poretku konstruktora s ukupno osam bodova.

Gasly je dosad u karijeri prije Alpine vozio za Toro Rosso, Red Bull te Alpha Tauri, a u 140 utrka ostvario je jednu pobjedu, na Velikoj nagradi Italije 2020. godine.

S druge strane Lance Stroll potpisao je novi ugovor s ekipom Aston Martina te će tako i sedmu sezonu zaredom nastaviti voziti za tu ekipu. U sezoni 2019. i 2020. vozio je za ekipu Racing Pointa, a od sezone 2021. ekipa je promijenila ime u Aston Martin nakon što je tvrtka Lawrencea Strolla, Lanceovog oca, kupila udio u vlasništvu Aston Martina.

Najveći uspjesi u karijeri za Strolla su tri postolja, sva tri puta je ostvario treće mjesto te pole position na Velikoj nagradi Turske 2020. godine. Prvo postolje ostvario je na Velikoj nagradi Azerbajdžana 2017. godine vozeći za ekipu Williamsa, kada ga je pred sam cilj za drugo mjesto prestigao tadašnji Mercedesov vozač, Valtteri Bottas.

Iduća dva postolja Stroll je ostvario za Racing Point 2020. godine, na Velikoj nagradi Italije i Velikoj nagradi Sakhira.

Prošlu sezonu Stroll je završio na desetom mjestu s ukupno osvojena 74 boda, što mu je ujedno i najbolji plasman na kraju sezone u karijeri. U aktualnoj sezoni Stroll se trenutno nalazi na ukupno jedanaestoj poziciji s osvojenih 17 bodova.

Komentari

Povezano