Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Planinić u Bosni, Zubčić kod hrvatskog trenera

Nekoliko zanimljivih potpisa vidjeli smo proteklih dana na košarkaškom tržištu, a mi ćemo se ovdje bazirati na one gdje su uključeni hrvatski košarkaši.

Jure Planinić tako će karijeru nastaviti u prvom prvaku Europe s prostora Jugoslavije, momčadi sarajevske Bosne. Ovaj 23-godišnji i 206 centimetara visoki Mostarac u klub koji je najjače europsko klupsko natjecanje osvojio 1979. godine dolazi iz makedonskog Euro Nickela, gdje je prošle sezone bilježio 17.5 poena i 8.6 skokova po susretu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Planinić je kao perspektivni junior prešao iz Širokog u Zadar, kojeg je prije dvije sezone napustio i prešao u Cedevitu Junior, za koju je odigrao jednu sezonu prije odlaska u Sjevernu Makedoniju. Jedan je od rijetkih igrača koji je zaigrao u tri finala Kupa Krešimira Ćosića za redom, osvojivši dva od ta tri finala.

Bivši hrvatski reprezentativac Tomislav Zubčić London će zamijeniti Napolijem, odnosno klubom Gevi Napoli Basket, kojeg od ove sezone s klupe vodi naš stručnjak Igor Miličić.

Zadranin rođen 1990. godine sa svojih 208 cm visine bio je jedan od najperspektivnijih igrača reprezentacije koja je osvojila srebrnu medalju na U19 Svjetskom Prvenstvu 2009. godine na Novom Zelandu, a profesionalnu je karijeru započeo u Ciboni. Još 2012. godine izabran je 56-im izborom na NBA Draftu od strane Toronto Raptorsa, ali u najjačoj ligi na svijetu nije imao prilike zaigrati.

Ipak, u sezoni 2017/2018 igrao je u tamošnjoj G-League, braneći boje Oklahoma City Blue. Još je u dosadašnjoj karijeri nosio dres litvanskog Lietuvos Rytasa, Cedevite, ruskih Avtodora, Eniseya i Nizhny Novgoroda, turskih Trabzonspora i Tofasa, španjolske Manrese, njemačkog Telekom Bonna, Igokee te prošle sezone London Lionsa.

Komentari

Povezano