Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Plivački favoriti opravdali status trećeg dana Igara

Čak pet finalnih plivačkih utrka smo gledali trećeg dana Olimpijskih igara u Parizu, a u svima su slavili favoriti.

Prvo je u ženskoj konkurenciji na 400 metara mješovito slavila svjetska rekoderka Summer McIntosh s visokih 5.69 sekundi prednosti ispred Amerikanki Katie Grimes i Emme Weyant. Kanađanka McIntosh je inače navikla i na brža vremena pa je pobjedničko od 4:27.21 pokazalo da smo imali još jednu sporiju utrku u Parizu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čudo iz Rumunjske, 19-godišnji David Popovici, je došao do svog prvog zlata u konkurenciji na 200 metara slobodno. Svjetski prvak iz 2022. te bivši svjetski rekoder je za dvije stotinke bio brži od Britanca Matthewa Richardsa i Amerikanca Lukea Hobsona.

Na 100 metara leđno za muškarce je zlato osvojio svjetski rekoder i favorizirani Talijan, Thomas Ceccon. Ovo mu je prva individualna olimpijska medalja, a iza sebe je ostavio srebrnog Kineza Jiayu Xua i brončanog Amerikanca Ryana Murphyja.

Uslijedilo je natjecanje na 100 metara prsno za žene gdje je zlato osvojila Južnoafrikanka Tatjana Smith. Olimpijska rekoderka je bila brža od Kineskinje Qianting Tang i Irkinje Mone McSharry.

Za kraj smo gledali australski dvoboj na 200 metara slobodno za žene gdje je ipak Mollie O’Callaghan bila brža od inače kraljice ove discipline i svjetske rekorderke Ariarne Titmus koja je osvojila zlato na 400 metara slobodno. O’Callaghan je pri tome srušila i olimpijski rekord od Titmus. Brončana je bila Siobhan Bernardette Haughey iz Hong Konga.

Komentari

Povezano