Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Po prvi put nakon 20 godina muška štafeta Jamajke ostala bez finala OI

Punih 20 godina je prošlo od posljednjeg finala 4×100 metara štafete za atletičare u kojem nije bilo reprezentacije Jamajke. Niz od četiri uzastopna finala je stao lošim nastupom u današnjim kvalifikacijama.

Jamajčani su danas s vremenom 38.45 zauzeli tek četvrto mjesto druge kvalifikacijske skupine iza Kine (38.24), Francuske (38.34) i Kanade (38.39) te se nisu uspjeli kvalificirati za finale s obzirom da su prve tri štafete izborile izravan plasman. Ono što je još tužnije po njih bilo jest to da nisu uspjeli biti ni među dvije štafete koje u finale ulaze po vremenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ispred njih su bili Japanci (38.06) i Talijani (38.07) koji su ušli u finale kao i Australci s novim rekordom kontinenta (38.12) te Nigerijci (38.20). Iako Jamajčani nisu loše trčali, imali su velike probleme u dvije predaje štafete te su tu izgubili previše vremena.

Posljednje štafetno finale bez Jamajke je bilo ono u Ateni 2004. godine kada je Velika Britanija osvojila zlato, a nakon toga su Jamajčani osvojili tri uzastopna zlatna odličja od Pekinga do Rio de Janeira prije nego što im je zbog dopinga Neste Cartera, zlato iz Pekinga bilo oduzeto. U finalu prošlih Olimpijskih igara, Jamajka je zauzela četvrto mjesto s vremenom 37.84, pet stotinki iza brončane Kine koja je tada postavila nacionalni rekord.

Komentari

Povezano