Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Pobjeda Atalante uz odličan nastup Pašalića

Zanimljiv susret odigrali su Atalanta i Lecce na otvaranju posljednjeg dana ovogodišnjeg programa Serie A, odnosno 18. njenog kola.

Atalanta je držala kontrolu nad loptom i stvarala bolje šanse tokom većine susreta, osim kratkog razdoblja bolje igre gostiju krajem prvog i početkom drugog poluvremena, koje je prekinuto pogotkom Ademole Lookmana u 58. minuti, koji je pogodio mrežu Wladimira Falconea preciznim udarcem sa 16 metara. Bio je to Nigerijčev sedmi pogodak ove sezone i 20. ukupno u Serie A.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koncem susreta gosti su uputili nekoliko opasnih udaraca na domaća vrata u lovu na izjednačenje, ali do istoga nisu došli te tri boda ostaju u Bergamu, čime se Atalanta, barem privremeno, popela na šesto mjesto ljestvice, dok Lecce na 13. poziciji završava 2023. godinu.

Mario Pašalić odigrao je odličan čitav susret za Atalantu, ubilježivši 45 točnih dodavanja od 47 upućenih, dvije točne od četiri upućene duge lopte, jednu kreiranu veliku priliku, te dva upućena udarca prema vratima Leccea, od čega je jedan završio na gredi netom prije Lookmanovog pogotka.

Također, presijekao je tri lopte, oduzeo dvije, te po jednom otklonio opasnost i blokirao udarac gostiju. Marin Pongračić se zbog nakupljenih žutih kartona nije našao u sastavu gostiju.

Komentari

Povezano