Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Pobjeda Slovenije protiv Armenije u prvoj pripremnoj utakmici

Reprezentacija naše susjedne Slovenije danas je kod kuće na Stadionu Stožice odigrala svoju prvu pripremnu utakmicu ususret Europskom prvenstvu, a njihov protivnik bila je Armenija koju su svladali rezultatom 2:1.

Od samog početka susreta, Slovenci su se nametnuli kao bolja momčad što se već u 11. minuti odrazilo na rezultatu. Bila je to slaba reakcija Armenaca na loptu koju je unutar šesnaesterca poslao lijevi bek Erik Janža, a nakon pogreške strijelac je za 1:0 lijepim volejem bio bivši Hajdukovac Jan Mlakar. Slovenci, čiji vratar u prvih 45 minuta nije imao potrebe ni za jednom intervencijom, otišli su na odmor pri minimalnom vodstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potpuno drugi susret gledali smo u nastavku u kojem su Armenci dominirali pozicijom i ispucanim šutevima te su izjednačili golom stopera Varazdata Haroyana glavom nakon ubačaja iz kornera. Domaćini su u drugom poluvremenu prvi put zapucali tek u 63. minuti kad je Josip Iličić primio preciznu dugu loptu Petra Stojanovića te snažno zapucao prema golu za 2:1. Bio je ovo prvi nastup 36-godišnjeg Iličića za slovensku reprezentaciju nakon studenog 2021. godine. Na koncu su Slovenci preživjeli 14 udaraca Armenije u drugom poluvremenu te je rezultat ostao nepromijenjen.

Sastav Matjaža Keka ostat će u Ljubljani i drugu će pripremnu utakmicu odigrati protiv reprezentacije Bugarske u subotu u 15:00 h.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano