Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Pobjede Cibone, Dinama i Škrljeva, 37 poena Dubelja

Tri susreta FAVBET Premijer Lige odigrana su večeras od čega su dva odigrana u Zagrebu, dok je Cibona gostovala u Dubrovniku.

Krenut ćemo baš od tog ogleda u Gospinom polju. Dubrovčani su odigrali napadački vrlo dobru utakmicu protiv petorice seniora Cibone, državši se na pristojnom zaostatku većim dijelom susreta. Sjajnu utakmicu odigrao je Petar Dubelj, ubacivši sedam od ukupno 13 dubrovačkih trica, te ukupno 37 poena, ali nije imao pravu podršku suigrača da bi srušili Vukove koji su u konačnici slavili s 84:77.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kod Cibone se s 18 poena te 4/4 šutem za tricu istaknuo Ivan Majcunić, dok su po 16 poena dodali Ivan Perasović i Krešimir Radovčić.

Još jednu hrabru utakmicu odigrali su košarkaši Bosca, koji su na domaćem terenu pali tek u završnici susreta protiv favoriziranog DepoLink Škrljeva. Nakon izjednačene prve četvrtine, Škrljevo je većinu vremena u sljedeće dvije proveo u dvoznamenkastoj prednosti da bi krajem treće i početkom posljednje dionice Bosco serijom 19:3 stiglo do lijepe prednosti od 72:65.

Kada je Nikola Ivanković tricom četiri i pol minute prije kraja donio domaćinima 10 poena prednosti (79:69), malo tko je vjerovao u potpuni preokret gostiju, pogotovo s obzirom i na izgled tijela igrača obaju momčadi na terenu.

Malo po malo, Zeleni su smanjivali zaostatak, a u posljednju su minutu ušli tricom Marcusa Taylora za vodstvo Bosca od 87:84. Do konca susreta najbolji domaći igrač Toni Jelenković izgubio je dvije lopte te promašio jedan šut, a Škrljevo stiglo do preokreta i konačnih 91:88. Prvi strijelci Škrljeva su s po 23 poena bili Nikola Stanojević i Viktor Šarić, dok je Jelenković za Bosco ubacio 22.

U dvoboju dvije zagrebačke momčadi Dinamo je pobijedio Dubravu s 86:72. Domaćini su imali vodstvo gotovo čitav susret, a prelomili su ga u trećoj četvrtini, koju su parcijalno dobili s 23:8. S 22 poena prvi je strijelac Dinama bio Ivan Novačić, a double-double učinak od 18 poena i 11 skokova ubilježio je Ivan Vučić. Kod Dubrave se s 23 poena istaknuo Toni Ročak.

Komentari

Povezano