Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Pobjede domaćina u neizvjesnim susretima Premijer Lige

Jedan dalmatinski i jedan zagrebački dvoboj vidjeli smo večeras u sklopu 31. kola FAVBET Premijer Lige, a oba su nam pružila zanimljivu košarku i tijesne pobjede domaćina.

U prvom dvoboju Dubrovnik je na pogon Filipa Vujičića sa 76:72 savladao Alkar. Bio je to od samog početka neizvjestan dvoboj, u kojem se niti jedna od momčadi nije rezultatski uspijela odvojiti, a Gospari su u završnici pokazali više koncetracije te pobjeda ostaje u Gospinom polju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vujičić je susret završio s 30 poena, sedam skokova i šest asistencija, dok se kod gostiju s double-double učinkom od 19 poena i 12 skokova istaknuo Noah Gurley. Dubrovnik je ovom pobjedom i matematički potvrdio doigravanje, dok je Alkar izgubio svaku šansu za istim.

Pod Ciboninim tornjem snage su odmjerili Dinamo i Dubrava, a domaćini su nakon veoma uzbudljivih 45 minuta igre pune preokreta slavili sa 104:99. U produžetke se ušlo nakon što su domaćini slobodnim bacanjima Ivana Novačića tri sekunde prije kraja poveli sa 87:84, a nakon minute odmora rade brzi prekršaj na Mateu Vidoviću. On pogađa prvo te namjerno promašuje drugo bacanje, ali i dolazi do lopte te pogađa za 87:87 i produžetak.

U dodatnih pet minuta domaćini su brzo isprali gorak okus završnice osnovnog dijela utakmice te odjurili do pobjede. Novačić je susret završio s 24 poena, jednako koliko i Ivan Vučić, koji je tom učinku pridodao sedam skokova i 10 asistencija, dok su se kod Dubrave sa po 16 poena istaknuli Andrej Matić i Toni Ročak.

Komentari

Povezano