Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Pobjede favorita u Liga kupu, četvrtoligaš namučio Leicester

Večeras je nastavljeno treće kolo engleskog Liga kupa, a iznenađenje večeri umalo je priredio četvrtoligaš Walsall.

Momčad iz okolice Birminghama tijekom čitavog je susreta hrabro parirala premierligašu Leicesteru, a utakmicu su u konačnici, nakon nekoliko neiskorištenih prilika s obje strane, odlučivali jedanaesterci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U odlučujućim trenucima, domaći nogometaši nisu uspjeli pronaći mirnoću te su, promašivši tri udarca s bijele točke, prolazak dalje prepustili prvaku Engleske iz sezone 2015./2016. Junak ogleda s tri obranjena jedanaesterca u raspucavanju bio je 31-godišnji Danny Ward.

Manchester City je na Etihadu svladao Watford rezultatom 2:1. Jérémy Doku je ovosezonskim prvijencem doveo domaćine u vodstvo, dok je koncem prvog dijela prednost povećao Matheus Nunes. U završnici dvoboja zaostatak je smanjio Thomas Ince. Hrvatski reprezentativac Joško Gvardiol ušao je za Građane u 76. minuti, a Mateo Kovačić je ostao na klupi.

Chelsea je na domaćem terenu s uvjerljivih 5:0 pobijedio četvrtoligaša Barrow. Mrežu gostiju je u 8. minuti načeo Cristopher Nkunku, a 26-godišnji Francuz precizan je bio i nekoliko minuta kasnije kada je atraktivnim potezom povisio na 2:0.

Treći pogodak Bluesa pripisan je vrataru četvrtoligaša Paulu Farmanu od kojeg se lopta odbila u gol nakon što je João Félix pogodio vratnicu iz slobodnog udarca. U nastavku susreta je novopridošli Pedro Neto zabio prvi zgoditak za londonski klub, a fantastičnu je večer hattrickom okrunio Nkunku iskoristivši pogrešku gostujućeg golmana u 75. minuti.

Ulogu favorita opravdala je i Aston Villa koja je s 2:1 slavila kod trećeligaša Wycombea. Emiliano Buendía i Jhon Durán bili su strijelci za pobjedničku ekipu, dok je u posljednjoj minuti sudačke nadoknade konačan ishod postavio Richard Kone.

Treće kolo EFL Cupa zatvorit će tri sutrašnja ogleda.

Komentari

Povezano