Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Pobjede favorita u Ligi prvaka, luda završnica u Norveškoj

Večerašnjim je dvobojima kompletirano peto kolo rukometne Lige prvaka, a zanimljivi ogledi igrali su se diljem Europe.

Skupinu A obilježile su domaće pobjede favorita. Najzanimljiviji susret večeri odigrao se u Parizu gdje je PSG teže od očekivanog pobijedio Dinamo Bukurešt s 35:32. Premda su Rumunji natjecanje započeli s tri uzastopna trijumfa, Parižani su se pokazali prevelikim zalogajem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PSG je kontrolirao veći dio prvog dijela, da bi Dinamo u posljednjih šest minuta serijom 6:2 preokrenuo rezultat i na predah otišao s 19:16. Rumunjska je momčad održavala prednost do same završnice kada je do izražaja došla kvaliteta Francuza te je ogled prevagnuo u njihovu korist.

Sporting je na svom terenu svladao Füchse Berlin s 35:33 čime je preuzeo vrh grupe s devet bodova. Domaću pobjedu upisala je i Wisła Płock. Poljaci su s 26:18 bili bolji od makedonskog Eurofarma, a junak pobjedničke momčadi bio je Lovro Mihić s osam golova. Leon Šušnja svoj je obol dao s jednim pogotkom, dok je Mirko Alilović skupio 11 obrana. Kod Makedonaca je Filip Ivić zaustavio dva udarca.

Veszprém je s 34:32 porazio FHK Elite, a Luka Cindrić sudjelovao je s tri gola. Iako su gotovo čitavu utakmicu bili u vodstvu, Mađari su posustali u posljednjih 20 minuta, no ranije stečena prednost bila je dovoljna za nova dva boda.

Standings provided by Sofascore

Jedini današnji susret skupine B odigrali su rukometaši Kolstada i Kielcea. Utakmica s nevjerojatnim drugim poluvremenom u konačnici je pripala Poljacima rezultatom 33:32.

Nakon što je prva dionica završena sa 17:17, u nastavku je Kielce zaigralo dinamičnije, a u deset je minuta drugog dijela postiglo devet pogodaka te u posljednju trećinu ušlo s 26:20. Norvežani su se, međutim, vratili spektakularnom serijom 6:0. U samu završnicu, poljska je momčad donijela dva gola prednosti, da bi Skandinavci izjednačili na 32:32 četiri sekunde prije kraja zgoditkom Simena Ulstada Lysea.

Uzbuđenjima tu nije bilo kraja. Poljaci su, nadalje, brzo izveli centar, a Arstem Karalek je s polovice terena dvije sekunde uoči zvuka sirene osigurao puni plijen svojoj ekipi zabivši na prazna vrata. Igor Karačić upisao je jednu asistenciju, a Sandro Meštrić jednak broj obrana.

Podsjetimo, jučer je Aalborg s 29:28 svladao Pick Szeged, Nantes je nadvisio Magdeburg s 32:28, dok je Barcelona ostala stopostotna pobjedom kod Zagreba s 31:29.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano