Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Pobjede rimskih klubova, Reinier zabio u debiju

Trećim pobjedama u sezoni, nogometaši Monze i Frosinonea nastavljaju s dobrom formom nakon prvih osam kola talijanske Serie A. Bio je ovo uspješan dan i za rimske klubove. Lazio i Roma također su došli do trećih slavlja u sezoni, te sad polako hvataju priključak s gornjim dijelom tablice.

Dan je otvoren susretom Monze i Salernitane. Poveli su domaćini već u 9. minuti kada je solo prodor ljevicom u mrežu pospremio Andrea Colpani. U 18. minuti svoj prvi start u Serie A je 19-godisnji Samuele Vignato oplemenio i prvim pogotkom u ovom natjecanju, pospremivši loptu kroz noge Guillerma Ochoe za 2:0. U nastavku susreta Salernitana je bila ta koja je većinom stvarala prilike, ali nije bilo preciznosti u njihovim udarcima. Konačnih 3:0 za Monzu postavio je Matteo Pessina. Mirko Marić proveo je cijeli susret na klupi domaćina, a Domagoj Bradarić ušao je na poluvremenu kod gostiju, ali nije imao zapaženiji nastup.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dobru utakmicu s nekoliko promašenih vrlo dobrih prilika odigrali su Frosinone i Verona. Domaći su poveli u posljednjim trenucima prvog poluvremena, nakon što je loptu u praznu mrežu nakon odbijanca od stative pospremio u svom debiju Brazilac Reinier. Na 2:0 povisio je udarcem glavom Matías Soulé u 66. minuti, da bi konačnih 2:1 također glavom postavio Milan Đurić u četvrtoj minuti sučeve nadoknade. Naš Karlo Lulić nije ulazio u igru kod domaćina.

Odličnu utakmicu vidjeli smo u Rimu, gdje je Lazio s 3:2 svladao Atalantu. Poveli su domaćini već u 5. minuti kada je Charles De Ketelaere pogodio vlastitu mrežu nakon udarca iz kuta. U 11. minuti već je 2:0, a strijelac je nakon fantastične akcije u nekoliko poteza od vlastitog šesnaesterca bio Valentin Castellanos. Do izjednačenja je Atalanta stigla preciznim udarcima glavom. Najprije je Éderson smanjio u 33. minuti, a Sead Kolašinac pogodio za 2:2 pola sata kasnije. Za delirij na Olimpicu pobrinuo se Matías Vecino, pogodivši za 3:2 u 83. minuti susreta. Toma Bašić proveo je susret na klupi za pričuve Lazia, dok je Mario Pašalić za goste odigrao prvo poluvrijeme. Atalanta ovim porazom ostaje na 6. mjestu s 13 bodova, dok Lazio polako hvata priključak te dolazi do desetog boda u sezoni.

Njihovi gradski rivali, nogometaši Rome, slavili su na vrućem gostovanju u Cagliariju s 4:1. Dva pogotka za momčad Josea Mourinha postigao je Romelu Lukaku, po jedan su dodali Houssem Aouar i Andrea Belotti te je već nakon sat vremena igre utakmica izgubila rezultatsku neizvjesnost. Počasni pogodak za Cagliari, u čijem sastavu nije bilo Marka Roga, postigao je Nahitan Nández u 87. minuti. 

Komentari

Povezano