Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Pobjede Splita i Cedevite Junior u mini derbijima

Jedan regionalni i jedan gradski derbi zaključili su 26. kolo FAVBET Premijer Lige, a u oba su slavili domaćini dvoboja.

Split se na svojim Gripama u dalmatinskom derbiju dugo mučio sa Šibenkom, čiji su igrači bili u igri prve tri četvrtine, da bi početkom posljednje Žuti krenuli u seriju 19:3, kojom su četiri minute prije kraja otišli na nedostižnih 17 poena prednosti i susret zaključili s okruglih 20 razlike (88:68).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do pobjede je Splićane s double-double učinkom od 21 poena i 12 skokova vodio Shannon Shorter, dok se kod gostiju sa 17 poena istaknuo Luka Babić.

Napadački izuzetno raspoložena Cedevita Junior većinu je svog posla u gradskom derbiju protiv Dinama odradila u drugoj četvrtini, preokrenuvši dvoznamenkasto vodstvo gostiju (18:28) u prednost 52:45 na kraju prvog poluvremena.

Sedam minuta prije kraja susreta tricom Ivana Tvrtka Majića Dinamo ponovno dolazi do prednosti (76:75), ali ona je bila kratkog vijeka budući da su Vitamini uzvratili serijom 13:2 u iduće tri minute i tako definitivno odveli susret na svoju stranu. U konačnih 97:86 je Martin Jelić za domaćine ugradio 25 poena, jednako koliko Mislav Brzoja i Ivan Novačić za goste.

Komentari

Povezano