Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Počela je Copa America, Argentina otvorila pobjedom

Kao i 2016. godine, Copa América se i ove godine igra s južnoameričkim i sjevernoameričkim reprezentacijama. Ekipama iz CONMEBOL-a pridružilo se šest ekipa iz Srednje i Sjeverne Amerike, a upravo je jedna od njih, Kanada, otvorila prvenstvo u Atlanti u okršaju s braniteljima naslova, Argentinom. Bijelo-plavi su u obranu naslova krenuli s pobjedom od 2:0.

Argentinci i Kanađani su se prije ovog susreta sreli samo jednom, a tada su u prijateljskoj utakmici uvjerljivu pobjedu od 5:0 upisali Argentinci. Odnos snaga iz 2010., kada se odigrala utakmica, se promijenio, ali i u ovoj su bijelo-plavi ušli kao favoriti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije se dugo čekalo na prvu veliku priliku. Igrala se osma minuta kada je Ángel Di María izbio sam pred Maximea Crépeaua koji mu brani zicer. Nekoliko minuta kasnije prijeti i Lionel Messi čiji udarac odlazi pored gola. Da je legendarni Argentinac slučajno zabio, gol ne bi vrijedio s obzirom da se nalazio u nedozvoljenoj poziciji.

Kanađani su na svoju prvu priliku čekali do isteka 23. minute. Dobili su slobodan udarac na rubu polukruga odakle je Alphonso Davies pogodio živi zid te je tako propala prilika za šokirati prvu reprezentaciju svijeta. Isti igrač zaprijetio je i u 30. minuti. Nakon prodora po lijevoj strani, odigrao je povratnu loptu koja se odbija do Tajona Buchanana čiji udarac završava pored gola.

Do kraja poluvremena obje ekipe su imale po jednu ozbiljnu situaciju. Prvo je u 39. minuti Alexisu Mac Allisteru udarac obranio Crépeau da bi kasnije Kanađani u 43. minuti zagrijali Emiliana Martineza.

Odigrali su Kanađani dobru tranziciju nakon koje je Cyle Larin ubacio za Stephena Eustáquioa čiji udarac iz blizine odlično brani Martinez. U nastavku akcije ponovno je zaprijetio Davies, ali slabijom desnom nogom ne šalje loptu u željenu metu te se na odmor otišlo s početnim rezultatom.

Iako su u prvom poluvremenu na terenu stajali ravnopravno, u drugom su brzo pokleknuli. Messi je poslao dubinsku loptu za Mac Allistera kojeg ruši Crépeau te bi sudac Jesús Valenzuela pokazao na bijelu točku da se lopta nije odbila do Juliána Álvareza koji šalje loptu u praznu mrežu za 1:0.

Držala je Argentina većinom Kanadu na distanci iako su nekoliko puta preko Daviesa ušli u kazneni prostor, ali bez većih opasnosti po gol Martineza. Tek je 65. minuta ponovno donijela novo uzbuđenje na utakmici.

Messi se našao oči u oči s Crépeauom te ga je u jednom trenutku i obišao, ali loptu nije uspio poslati u mrežu. Dvije minute kasnije, zaprijetili su i Kanađani preko Jonathana Davida, ali njegov udarac glavom ne završava unutar okvira gola.

Do kraja utakmice više puta su prijetili Argentinci, ali do drugog gola su došli tek u 88. minuti. Messi, Nicolás Otamendi i Lautaro Martínez promašili su tri prilike. Messi je promašio okvir gola, kao i Otamendi dok je Lautara zaustavio raspoloženi Crépeau. Ipak, u 88. minuti, dubinska lopta argentinske desetke pronalazi Lautara koji u drugom ogledu s kanadskim golmanom izlazi kao pobjednik te postavlja konačnih 2:0.

U drugom kolu Argentince čeka ogled s Čileom dok će Kanada snage odmjeriti s Peruom. Obje utakmice na rasporedu su 26. lipnja. Kanađani će svoj dvoboj započeti u ponoć po hrvatskom vremenu dok će tri sata kasnije drugo kolo skupine A zaključiti Argentinci i Čileanci.

Standings provided by Sofascore


Komentari

Povezano