Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Počelo suđenje Mariju Vuškoviću

Hrvatski branič i član HSV-a Mario Vušković jutros je stigao na Međunarodni sportski sud (CAS) u švicarskoj Lausannei, a bio je u pratnji majke Sanje, odvjetnika Tomislava Kasala i američkog odvjetnika Paula Greena, koji je prije godinu dana u sličnom slučaju branio atletičara Petera Bola, koji je na kraju oslobođen krivnje.

Podsjetimo, sud Njemačkog nogometnog saveza (DFB) u Frankfurtu u ožujku 2023. proglasio je Vuškovića krivim za korištenje dopinga te ga suspendirao na dvije godine. Formalno će se u Lausannei održati tri procesa jer su Vušković, Nacionalna antidopinška agencija Njemačke (NADA) i Svjetska antidopinška agencija (WADA) uložili prigovore na presudu DFB-a. Vuškovićev odvjetnik traži oslobađajuću presudu, dok NADA i WADA žele povećanje suspenzije na četiri godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Suđenje će trajati u utorak i srijedu, a Kicker piše da će Vušković prvi dan ponoviti da je nevin, u čemu će ga podržati dvojica znanstvenika koji doping-uzorak smatraju negativnim. Njemački medij navodi i da je Vuškovićeva “nada” prolazak detektora laži još na prvom suđenju u Manchesteru, ali se on nije uzimao kao dokaz na sportskom sudu DFB-a, dok će ga CAS razmatrati.

S obzirom na to da je posljednju utakmicu odigrao 9. studenog 2022. godine, produljenje ionako teške kazne vjerojatno bi značilo kraj njegove profesionalne karijere i bilo bi čudo kada bi se nakon toga vratio. 

Mario je stariji brat najskupljeg igrača Hajduka ikad Luke Vuškovića (17), kojeg je Hajduk prošle godine prodao Tottenhamu, a sada je na posudbi u poljskom Radomiaku. Mario je također prošao sve mlađe uzraste Hajduka i za prvu momčad odigrao 48 utakmica. 

HSV ga je 2021. doveo na posudbu za 1.2 milijuna eura, a potom i otkupio za, prema podacima Transfermarkta, još tri milijuna eura. S klubom iz Hamburga ima ugovor do 2025. godine. Osim toga, Vušković ima 15 nastupa za hrvatsku U-21 reprezentaciju.

Komentari

Povezano