Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Počinje nova era umaškog tenisa

Već tradicionalno, oči teniske javnosti su se prije nekoliko tjedana sa zemljane preselile na travnatu podlogu, kako bi nakon Roland Garrosa ispratile i Wimbledon. Po završetku turnira u All England’s Clubu, teniska karavana ponovno će se rasuti Europom u želji za optimizacijom forme uoči novog povratka u Roland Garros, ovog puta na turnir u sklopu Olimpijskih igara. Idealna uvertira u to i ove će godine biti jedini hrvatski ATP turnir, Plava Laguna Croatia Open Umag.

Tenis na sjeverozapadnoj obali Istre će se igrati i 34. godinu zaredom i ponovno okupiti neke od najboljih i najpotentnijih tenisača svijeta. Dolazak su već potvrdili 6. igrač svijeta, Rus Andrey Rublev, zatim trostruki osvajač Grand Slama i ponajbolji jednoručni bekhend svih vremena Švicarac Stanislas Wawrinka, Davis Cup pobjednici Lorenzo Musetti, Matteo Arnaldi i Lorenzo Sonego te plejada igrača iz tzv. NextGen kategorije među kojima se ističu Flavio Cobolli i Luciano Darderi, te najbolje rangirani U19 igrači na ATP listi, Jakub Menšik i naš tenisač Dino Prižmić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim ovih velikana svjetskog tenisa koji će prodefilirati umaškim terenima, već četvrtu godinu zaredom prisutna je inicijativa Road to Umag powered by Podravka, osmišljena kako bi potaknula ambicije domaćih tenisača i pružila im priliku da nastupe na glavnom turniru. Prošle je godine turnir imao tri etape s turnirima u Karlovcu, Splitu i Samoboru te finalnim turnirom u Umagu, a 24-godišnji Jerko Brkić, tada 1.750 igrač ITF Singles liste, osigurao je pozivnicu za kvalifikacijski turnir.

Ove godine u novom konceptu turnira Road to Umag, prvi turnir za parove odigran je već proteklog vikenda, 22. i 23. lipnja u Karlovcu, dok će se turnir u pojedninačnoj konkurenciji održati od 15. do 18. srpnja. Pobjednički dvojac s karlovačke zemlje, Karlo Kajin i Deni Žmak, dobio je ulaznicu za glavni turnir u parovima, dok će pobjednik Road to Umag turnira, kao i prošle godine, dobiti pozivnicu za kvalifikacijski turnir ATP Plava Laguna Croatia Open Umag.

Ovogodišnja je glavna novost i još jedan turnir koji će se bodovati za ATP listu – Umag ITF M15. Natjecanje je to iz serije od oko 550 ITF World Tennis Tour turnira, namijenjenih za inauguraciju mladih tenisača u svijet profesionalnog tenisa. Savršena je to međustepenica juniorskog i seniorskog tenisa, a skupljanjem bodova na ovoj razini, mladi tenisači dobijaju priliku napredovati dalje prema ATP Challenger Touru, ATP Touru i u konačnici – Mastersima i Grand Slamovima kao ultimativnoj nagradi.

Ali – ni to nije sve. Simbioza Umaga i tenisa moći će se osjetiti tijekom cijelog mjeseca srpnja, prigodno nazvanog Mjesec tenisa, tijekom kojeg će se održati desetak profesionalnih i rekreativnih turnira.

Umag će tako i ove godine ostati hrvatska i regionalna prijestolnica tenisa na kojoj će publika, koja seže od one isključivo teniske, pa sve do turističke, imati prilike gledati neke od najpotentnijih tenisača svijeta, a uz to, turnir nastavlja sa snažnom orijentacijom na davanje mogućnosti mladim domaćim igračima koji sanjaju o sudjelovanju na ATP touru kao kremi svjetskog tenisa.

Komentari

Povezano