Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Podignuta optužnica protiv Barcelone zbog podmićivanja sudaca

Sud u Barceloni je podigao optužnicu protiv FC Barcelone za davanje mita sucima u slučaju Negreira. Vijesti iz Španjolske prenose da je u prostorije sudačke organizacije upala policija koja obavlja premetačinu.

Tužiteljstvo u Barceloni je već u ožujku podiglo optužnicu zbog korupcije protiv FC Barcelone i njenih bivših predsjednika: Josepa Marije Bartomeua i Sandra Rosella. U optužnici je navedeno da su od 2001. do 2018. bivšem potpredsjedniku španjolske sudačke komisije (Joseu Mariji Enriquezu Negreiri) i njegovoj tvrtki platili oko 8.4 milijuna eura kako bi im on delegirao suce koji odgovaraju Barceloni te jamčio da će oni suditi za katalonski klub.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Joan Laporta i cijeli klub negiraju ove optužbe, ali malo tko im vjeruje. 18 klubova La Lige je reagiralo izdavanjem zajedničkog priopćenja u kojem su izrazili duboku zabrinutost otkrićem što je radila Barcelona. Jedini klub koji nije reagirao je Real Madrid.

Ova optužnica može imati ogromne posljedice za Barcelonu. Klub sada može biti izbačen iz Europe jer UEFA ima pravo sankcionirati klubove za koje postoje ozbiljne optužbe da su sudjelovali u namještanju utakmica na nacionalnoj ili internacionalnoj razini.

Također može propasti i izgradnja novog stadiona i terena koji se trenutno gradi u projektu teškom 1.5 milijardi eura za kojeg je Barcelona uzela značajan dug. Međutim, investitori imaju pravo povući se iz projekta ako je klub pod istragom ili optužnicom.

Komentari

Povezano