Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Podijeljene posljednje veslačke medalje, muški samac kasnio

Subota ujutro donijela nam je bogat veslački program te finala u dvije kategorije, ali i jedno kašnjenje finala zbog neočekivanog događaja. Ovime su završila sva veslačka natjecanja na Olimpijskim igrama u Parizu.

Program je započeo ženskim samcem u kojem je pobjedu s vremenom od 7:17.28 odnijela Karolien Florijn. Prva je to uopće medalja u ovoj veslačkoj kategoriji za Nizozemsku ikada, a do svoje druge medalje u singlu stigla je srebrna Novozelanđanka Emma Twigg, dok je do bronce doveslala Litvanka Viktorija Senkute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Muški samac kasnio je sa svojim startom iz neuobičajenog razloga što se natjecatelju iz Bjelorusije koji nastupa kao izbjeglica Yauheniju Zalatyju pokvario autobus koji ga je prevozio na natjecanje. Zalatya to nije omelo budući da je doplivao do srebra, ali s čak pet selundi zaostatka za sjajnim Njemcem Oliverom Zeidlerom, dok je brončani bio Nizozemac Simon van Dorp.

Veslačice Rumunjske stigle su do četvrtog zlata u povijesti, a desete medalje ukupno, što ih čini daleko najuspješnijom veslačkom nacijom na Olimpijskim igrama u ovoj kategoriji. One su današnje finale odveslale za 5:54.39 minuta, više od četiri sekunde ispred Kanade, odnosno pet ispred Velike Britanije.

U istoj kategoriji do zlata su doveslali veslači Velike Britanije, s vremenom od 5:22.88 minuta, te došli do petog zlata u povijesti za svoju zemlju. Srebrna je bila Nizozemska, a brončane Sjedinjene Američke Države.

Komentari

Povezano