Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Pogledajte kako je Ajax ispustio pobjedu u posljednjim trenucima zbog kiksa Šutala

Ajax je ponovno upao u krizu rezultata, a u susretu 22. kola nizozemske Eredivisie su u posljednjim trenucima ispustili pobjedu. Na kraju su na domaćem terenu remizirali rezultatom 2:2 protiv NEC Nijemegena, ali su sve do pete minute sudačke nadoknade imali tri boda u džepu.

Klub iz Amsterdama poveo je u sedmoj minuti kada je strijelac bio Brian Brobbey te su na predah otišli s minimalnom prednošću. Gosti su u 61. minuti stigli do izjednačenja nakon autogola Jorrela Hatoa, dok je Ajax ponovno u vodstvo stigao u 79. minuti kada je gol postigao Carlos Borges. Sve je izgledalo kako će stići sva tri boda, a onda se u petoj minuti sudačke nadoknade ukazao Rober González.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gosti su odigrali akciju po desnoj strani, a nakon što je vratar Ajaxa prvotni pokušaj obranio, lopta je stigla do Gonzáleza koji je ostao potpuno sam. Tome je uvelike doprinio Josip Šutalo koji je neshvatljivo napustio svog igrača kako bi zatvorio prvu vratnicu i tako napadača suparničke momčadi ostavio nečuvanog.

Situaciju pogledajte OVDJE

Šutalo je za Ajax odigrao cijeli susret, dok su Borna Sosa i Jakov Medić ostali na klupi za pričuve. Valja napomenuti i kako je Šutalo u dodavačkom aspektu bio praktički besprijekoran, upisao je 81/82 točnih dodavanja te uputio četiri točne duge lopte iz isto toliko pokušaja, ali to Ajaxu trenutno i nije neka utjeha…

U posljednje četiri utakmice ne znaju za pobjedu, u tom razdoblju upisali su tri remija i jedan poraz, a trenutno zauzimaju peto mjesto na prvenstvenoj ljestvici.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano