Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Pogledajte kako je Procházka nokautirao Rakića

Prije nego je počeo glavni dio priredbe UFC 300 eventa, Aleksander Rakić je imao svoju prvu borbu nakon dvije godine. Prije točno dvije godine je izgubio od Jana Błachowicza, a sada je peti izazivač perolake kategorije imao priliku izboriti se za poziciju novog izazivača za titulu.

Austrijanac koji je podrijetlom iz Srbije se borio protiv drugog izazivača i bivšeg prvaka poluteške kategorije imena Jiří Procházka. Čeh se posljednji put borio u studenom 2023. godine kada je izgubio pojas prvaka protiv Alexa Pereire.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rakić je vrlo dobro počeu prvu rundu gdje je odlično pogađao low kickove nakon kojih se Procházka otežano kretao. Srbinu je pripala prva runda, ali i u njoj je Čeh pokazao koliko može biti opasan u izmjeni udaraca. U drugoj rundi je Procházka ozbiljno uzdrmao Rakića nekoliko puta te ga na kraju ground and pound udarcima dovršio na podu. Rakiću je ovo bio drugi uzastopni poraz tehničkim nokautom, a Čeh je nakon borbe rekao da se želi boriti za titulu.

Video nokauta pogledajte OVDJE.

Prije Rakićeve borbe smo imali dva debija. Prvo je Kayla Harrison uvjerljivo svladala bivšu bantam prvakinju te petu izazivačicu za pojas Holly Holm gušenjem u drugoj rundi. Nakon toga je bivši prvak bantam kategorije Aljamain Sterling debitirao u perolakoj kategoriji (do 66 kilograma), a protivnik mu je bio osmi izazivač Calvin Kattar. Sterling je pokazao odlično hrvanje te ga Kattar praktički nije ni udario kroz 15 minuta borbe. “Aljo” je na kraju slavio jednogaslom odlukom sudaca: 30-27, 30-27, 30-27.

Još jedna borba u perolakoj kategoriji je bila između Diega Lopesa i Sadiq Yusuffa. Lopes je upisao impresivnu pobjedu te tehničkim nokautom dovršio Nigerijca u prvoj rundi.

Komentari

Povezano