Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Pogledajte koš kojim je de Jong donio Nizozemskoj olimpijsko zlato u košarci 3×3

Europskim finalima u muškoj i ženskoj konkurenciji spušten je zastor na drugo po redu olimpijsko natjecanje u košarci 3×3. Zlatom su se okitile Nijemice i Nizozemci.

U ženskom finalu su se sastale reprezentativke Njemačke i Španjolske, a nakon što su Nijemice otvorile vodstvom od 3:0, Španjolske su odgovorile serijom od 4-0 za prvu prednost ove večeri. Na prvu osjetniju prednost od četiri poena razlike su došle košem Gracije Alonso za 9:6.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uspjele se Nijemice na krilima Svenje Brunckhorst doći na samo -1, dok je polaganjem Elise Mevius dvije minute i 12 sekundi prije kraja došlo do izjednačenja na 12:12. Juana Camilion je svojom drugom dvicom na susretu vratila Španjolska u vodstvo već u sljedećem napadu, a onda gledamo par uzastopnih napada koji su rezultirali poenima i u završnu minutu ekipe ulaze s neriješenih 15:15.

30 sekundi prije kraja je Sonja Greinacher pogodila dvicu za prvo vodstvo Njemačke još od samog početka susreta, međutim Camilion polaganjem smanjuje na samo -1. Nijemice su u sljedećem napadu izgubile loptu, međutim Španjolke u posljednjem napadu utakmice ne uspijevaju zabiti, točnije Gracia Alonso promašuje za izjednačenje i Njemačka dolazi do zlata pobjedom od 17:16.

U dvoboju za broncu su Amerikanke sa 16:13 svladali Kanađanke. Gubile su reprezentativke SAD-a s 13:12 minutu i 20 sekundi prije kraja, ali onda najprije Dearica Hamby zabija koš uz dodatno slobodno bacanje, dok je Cierra Burdick s dva pogođena bacanja završila priču u korist svoje reprezentacije.

Muško finale je donijelo sraz između Nizozemske i Francuske. Nizozemci su od početka vodili pa smo vidjeli prednost od 5:2 i 7:4, a loše vijesti za Francusku su bile te što su pet i pol minuta prije kraja susreta imali već sedam prekršaja.

Serijom od 3-0 su Francuzi izjednačili na 7:7, a onda gledamo par brzih napada koje završavaju poenima na obje strane. Domaćini su se vratili u prednost polaganjem Julesa Rambauta za 12:11, a pogođenim slobodnim bacanjem dolaze na +2 minutu i pol prije kraja.

Arvin Slagter je dvicom izjednačio na 13:13, ali Franck Seguela s dva pogođena slobodna bacanja vraća Francusku na +2 minutu prije kraja. Poslije toga gledamo igru koš za koš do 16:15, a onda Nizozemska dolazi do napada za izjednačenje ili vodstvo 17 sekundi prije završne sirene.

Worthy de Jong je najprije promašio dvicu za vodstvo, no poslije skoka u napadu polaže za izjednačenje na 16:16 samo dvije sekunde prije kraja i odlazimo u produžetak. U produžetku se igra dok netko ne postigne dva poena, a tamo najprije De Jong promašuje dvicu za pobjedu, dok je Timothe Vergiat položio za +1 Francuske.

Ipak, status igrača utakmice preuzima briljantni De Jong koji s istekom napada pogađa dvicu preko ruke za trijumf Nizozemske od 18:17.

U neizvjesnom susretu za broncu, košarkaši Litve su u derbiju Baltika s 21:18 bili bolji od Latvije. U završnih 30 sekundi se ušlo s neriješenih 17:17, a onda Aurelijus Pukelis postiže dva slobodna bacanja za +2 Litve. Karlis Lasmanis je poslije toga polaganjem smanjio na poen razlike da bi nakon toga Evaldas Dziaugys s također dva pogođena bacanja donio Litvi brončano odličje.

Komentari

Povezano