Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Pogledajte majstoriju Lamine Yamala za minimalnu pobjedu Barcelone

Nogometaši Barcelone i Mallorce su večeras na Lluis Companysu otvorili 28. kolo La Lige. U napetoj utakmici, Barcelona je došla do minimalne pobjede od 1:0 zahvaljujući golu Lamine Yamala.

Katalonci su bili mnogo bolji takmaci u prvom poluvremenu, no to nisu uspjeli nagraditi pogotkom. Najbolju prigodu su imali u 24. minuti kada je Ilkay Gundogan zapucao iz kaznenog udarca, ali njegov udarac je obranio srpski reprezentativni vratar Predrag Rajković. Bila je to njegova deveta obrana jedanaesterca u ligama petice što je najviše za jednog vratara u tim ligama od sezone 2019./20.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ključan trenutak utakmice se dogodio u 73. minuti. Nakon dugog napada Barcelone, Robert Lewandowski je dodao Lamine Yamalu na nekih 18 metara od gola Mallorce, a 16-godišnjak ulazi u kazneni prostor, izvlači se na lijevu nogu i spektakularnim udarcem u suprotni kut donosi pobjedu Barceloni. Yamal je pritom postao prvi nogometaš u povijesti La Lige koji je postigao barem četiri pogotka prije 17. rođendana. Novu majstoriju mlade zvijezde pogledajte OVDJE.

Bio je to njegov četvrti prvenstveni pogodak, a njime su nogometaši Barcelone skočili na drugo mjesto ljestvice sa 61 bodom, pet manje od vodećeg Real Madrida te dva više od Girone, no obje navedene momčadi imaju utakmicu manje.

Treba istaknuti kako Barcelona ne zna za poraz otkako je Xavi Hernandez objavio kako na koncu sezone odlazi s klupe Katalonaca. Od tog trenutka su na omjeru od pet pobjeda i tri remija u svim natjecanjima.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano