Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
VijestiZanimljivosti

Pogledajte najbrži gol u povijesti reprezentativnog nogometa

Susjedski prijateljski dvoboj Slovačke i Austrije, ujedno i dvaju najbližih glavnih gradova u Europi Beča i Bratislave, ne bi bio posebno važan za istaknuti da na njemu nismo imali prilike svjedočiti povijesnom događaju.

Gledatelji na stadionu Tehelne pole u Bratislavi nisu se još niti smjestili kako treba, a Austrijanci su furiozno krenuli s centra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Michael Gregoritsch je izveo loptu, a Christoph Baumgartner, veznjak Red Bull Leipziga, sjurio se kroz sredinu nepripremljene slovačke obrane i u par sekundi stigao na 20 metara od gola Martina Dubravke, te ga savladao prizemnim udarcem.

Točnije, Baumgartner je ovim senzacionalnim solo prodorom u samo 6 sekundi od početka utakmice ušao u povijest, postigavši najbrži pogodak reprezentativnog nogometa – ikad!

Baumgartner je tako s trona skinuo dosadašnjeg rekordera Lukasa Podolskog koji je za Njemačku protiv Ekvadora 2013. godine gol zabio nakon 8 sekundi igre, a video njegovog solo prodora i pogodak možete pogledati OVDJE.

Zanimljivo, večer rekorda je upotpunio i njemački reprezentativac Florian Wirtz koji je fantastičnim udarcem zabio gol Francuzima u 7. sekundi, čime je postao vlasnik rekorda najbržeg pogotka u povijesti njemačke reprezentacije, a da je Baumgartner bio nešto sporiji, mogao je postati i strijelac najbržeg pogotka ikad.

Komentari

Povezano