Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Pogledajte skok hrvatske tinejdžerske senzacije kojim je oborio 38 godina star rekord

Zlato Jane Koščak u sedmoboju protekle večeri nije označio kraj izvrsnih nastupa hrvatskih atletičara na Svjetskom juniorskom prvenstvu. Za odlične vijesti iz peruanske Lime su se danas poslijepodne pobrinuli Roko Farkaš i Mia Wild.

Farkaš je u kvalifikacijama skoka u dalj postavio novi hrvatski juniorski rekord doskočivši već u prvoj seriji na nevjerojatnih 8.15 metara. Time je za 22 centimetra popravio hrvatski rekord koji je stajao 38 godina, dok je za čak 43 centimetra popravio svoj vlastiti rekord.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skok kojim je postao tek peti Hrvat koji je preskočio osam metara poslije Luke Aračića, Siniše Ergotića, Filipa Pravdice i Marka Čeke možete vidjeti OVDJE.

18-godišnjaka Mia Wild je zaokružila novi odličan dan hrvatske atletike. Ona je najprije u kvalifikacijama utrke na 100 metara s preponama imala treće najbrže vrijeme s 13.26, dok je u polufinalu to popravila za još dvije stotinke te je u finale ušla kao drugoplasirana. Jedina atletičarka koja je bila brža od nje je bila favoritkinja za zlato Jamajčanka Kerrica Hill s vremenom 13.00.

Komentari

Povezano