Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

UFC 299: O’Malley obranio titulu, Poirier slavio brutalnim nokautom (VIDEO)

Sinoć je u Miamiju održana zanimljiva UFC 299 priredba koju su predvodili Sean O’Malley i Chito Vera. Ovo je bila borba za pojas u bantam kategoriji te je trenutnom prvaku O’Malleyju ovo bila prva obrana titule koju je osvojio kada je nokautirao Aljamaina Sterlinga.

Osim prilike za obranu pojasa, Amerikanac je protiv Vere želio osvetiti svoj jedini poraz u karijeri koji je imao upravo protiv Ekvadorca kada je ozlijedio nogu pa izgubio tehničkim nokautom. O’Malley je kroz svih pet rundi pokazao da je osjetno bolji udarač te na kraju zasluženo slavio jednoglasnom odlukom sudaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sunaslovna borba večeri nije bila za titulu, ali je također bila predviđena na pet rundi. U lakoj kategoriji su se borili treći izazivač Dustin Poirier te 12. izazivač Francuz Benoit Saint Denis. Ovo je bio ogled koji je možda i najviše zanimao fanove, a na kraju je opravdao “hype” te je ovaj okršaj na kraju dobio nagradu za borbu večeri.

Prije održavanja ove borbe Poiriera su pitali zašto je pristao na meč protiv mladog i opasnog, ali ne toliko renomiranog borca Benoita Sainta Denisa. Ovaj im je na to odgovorio kako želi vidjeti ima li još uvijek to u sebi, a sada je na UFC 299 događaju pokazao kako definitivno ima.

Iako je kroz većinu borbe Saint Denis bio taj koji je napadao i bio bolji borac, na kraju je ipak presudilo iskustvo Amerikanca. Tempo je bio izrazito visok, u žestokim razmjenama na nogama Saint Denis je više pogađao, a na njegove pokušaje rušenja Poirier je pokušavao napasti giljotinu.

U prvoj polovici druge runde Poirier je uzdrmao Saint Denisa i ponovno pokušao napasti giljotinu unatoč povicima iz kuta da to više ne radi. A onda je, nakon što se još jednom izvukao iz nepovoljne situacije, sredinom runde spektakularno nokautirao Saint Denisa. Poirier se tako vratio na pobjedničke staze nakon teškog poraza u posljednjoj borbi protiv Justina Gaethjea i pokazao da je i dalje jedan od najboljih u svojoj kategoriji.

Nokaut pogledajte OVDJE

Od ostalih borbi vrijedi izdvojiti UFC debi Michael Venom Pagea koji se u welter kategoriji borio protiv 13. rangirnaog borca Kevina Hollanda. Bivši prvak Bellatora je pokazao da je osjetno brži borac u razmjeni udaraca te je na kraju bez većih problema slavio jednoglasnom odlukom sudaca.

Komentari

Povezano