Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Pogotkom Trajkovskog Hajduk svladao Slaven Belupo i prekinuo crni niz

U drugom susretu 31. kola SuperSport HNL, na gradskom stadionu u Koprivnici susreli su se Slaven Belupo i Hajduk. Splićani su minimalnim 0:1 slavljem upisali prvu pobjedu nakon 9. ožujka, a pogodak odluke postigao je Aleksandar Trajkovski.

Domaćin je u ovaj ogled ušao u pozitivnom tonu, s obzirom da su u posljednjem kolu slavili kod Rudeša 1:3 te tako prekinuli niz od šest uzastopnih poraza. S druge strane, Splićani su u Koprivnicu došli s pet uzastopnih poraza u svim natjecanjima i tražili su prekid svog niza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče sastava, Hajduk je dosta mijenjao. Naime, u odnosu na susret s Osijekom, tri nova igrača našla su se u početnih 11. Ismael Diallo na poziciji lijevog beka, Anthony Kalik u veznom redu te Emir Sahiti na krilu. Na klupi su ostali Filip Krovinović, Laszlo Kleinheisler i Šimun Hrgović. Filip Uremović po prvi puta nosio je kapetansku traku oko ruke. Kod domaćina, najbolji igrač i strijelac Benedik Mioč ostao je na klupi.

Prvu opasnost na susretu vidjeli smo u 4. minuti. Ante Šuto sjurio se prema gostujućim vratima i pokušao zaobići Bornu Buljana, no mladi vratar dobrom reakcijom spasio je gotovo siguran pogodak. U 12. minuti, Splićani su poveli. Josip Brekalo ubacio je s desne strane, a Aleksandar Trajkovski iz blizine pogodio za 0:1 na semaforu. Ista kombinacija donijela je Hajduku pogodak i u prošlom kolu protiv Osijeka.

Nakon toga, utakmica je ušla u nešto mirnije vode i nije se puno toga događalo. Valja napomenuti kako je domaći strateg Ivan Radeljić bio primoran mijenjati već u 31. minuti ogleda. Mihail Caimacov zbog ozljede koljena napustio je travnjak, a u igru je ušao Mioč. Dvije minute kasnije, odlična prigoda za Belupo. Nakon ubačaja Roberta Murića, Šuto je pucao prema drugoj vratnici, a Buljan je krajnjim naporom vrhunski iščupao tu loptu.

Splićani su uzvratili s dvije prigode. Emir Sahiti nakon lijepog solo prodora, pucao je malo pored desne vratnice u 36. minuti. Još bolja šansa stigla je četiri minute kasnije. No, Rokas Pukštas uspio je promašiti cijelu loptu glavom iz neposredne blizine. Na samom kraju poluvremena, Buljan još jednom vrhunski reagira. Nakon još jednog ubačaja Murića, Bujar Planna puca glavom, no Buljan brani. Tako se na predah otišlo s rezultatom 0:1.

U 50. minuti susreta, zatresla se gostujuća greda. Slaven je izveo korner, a lopta je došla do Tomislava Štrkalja koji je s druge vratnice pogodio gredu. U idućih petnaestak minuta nismo vidjeli puno toga, osim napucavanja dugih lopti i glavometa. Međutim, u 67. minuti vidjeli smo zanimljivu situaciju u kaznenom prostoru Hajduka. Naime, udarac Mioča pogodio je Uremovića u ruku i činilo se kako je sudac Patrik Kolarić pokazao na bijelu točku. No, to nije bio slučaj pa je Kolarić nakon jedne konfuzne sekvence, ipak pokazao prema korneru.

Iz tog kornera, Slaven je još jednom pogodio gredu. Ovog puta bio je to pokušaj Tomislava Božića, no rezultat se i dalje nije mijenjao. Uzvratio je Hajduk u 76. minuti. Ivan Perišić, koji je nešto ranije ušao s klupe, proigrao je Trajkovskog čiji udarac završava ravno u rukama domaćeg vratara.

Hajduk je do kraja susreta mirno sačuvao svoju prednost te tako upisao pobjedu nakon više od mjesec dana. U idućem kolu dočekuju Rudeš na Poljudu, dok će Slaven Belupo igrati u gostima protiv Istre 1961.

Komentari

Povezano