Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Poker golova Óscara Cardoza u Paragvaju

Novi dokaz da su godine samo broj stiže nam iz Paragvaja, di je tamošnji velikan i trenutno prvoplasirana momčad prvenstva Libertad, pregazio velike rivale Cerro Porteño s čak 5:0. Sve je bilo gotovo već u prvom poluvremenu kada je i postavljen konačni rezultat, a čak četiri komada u protivničku mrežu spremio je legendarni Óscar Cardozo! Velikan koji je od 2007. do 2014. žario i palio u Benfici, za klub osvojio sijaset trofeja pritom zabivši gotovo 200 golova, i s napunjenih 39 godina uredno igra za Libertad od 2017., te se približava brojci od stotinu golova za klub. Također, s klubom je trenutno u nizu od dvije uzastopne titule prvaka.

U drugom je poluvremenu junaka naše priče zamijenio još stariji, i još ikonskiji, Roque Santa Cruz! Santa Cruz je kao 18-godišnjak došao u Bayern München, osvojio Ligu prvaka 2001., zatim zabijao za engleski Blackburn, prije neuspješne epizode u Manchester Cityju, te još jedne lijepe epizode sa španjolskom Málagom. 2016. se vratio u paragvajski nogomet, odnosno u svoju matičnu Olimpiju, gdje je sjajnim partijama izazvao tzv. Roquemaniju, te u drugoj epizodi osvojio još 6 trofeja i pritom postao drugim najboljim strijelcem u povijesti kluba. Izazvao je potom najbolji strijelac u povijesti paragvajske reprezentacije velike polemike kod navijača prelaskom u rivala Libertad. No, dobre partije nisu stale! U jednoj od prvih utakmica zabio je gol nakon sjajnog solo-prodora i postao najstarijim strijelcem u knock-out fazi Cope Libertadores!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nastavlja tako ovaj veteranski duo svoj pohod kroz paragvajski nogomet, a sreću će tražiti i u najjačem kontinentalnom natjecanju čija grupna faza započinje sutra. Tu će Libertad snage odmjeriti s brazilskim Athletico Paranaenseom i Atlético Mineirom, te peruanskom Alianzom iz Lime. Óscar i Roque će sigurno tu imati što za reći, jer još ima ulja u svići!

Komentari

Povezano