Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Poljacima nije jasno zašto Dalić ne zove više igrača iz HNL-a. Bjelica im je to ovako objasnio

Nenad Bjelica proveo je dio svoje trenerske karijere u Poljskoj, stoga je sada za tamošnje medije najavio utakmicu između njihove reprezentacije i Hrvatske u sklopu Lige nacija.

Izbornik Probierz je dobar trener. Mislim da će pripremiti momčad kako treba za Hrvatsku. Poljska također može pokazati puno više pokazati. Pobijedili su u Glasgowu i tamo postigli tri pogotka, a u ovoj utakmici ne mogu kalkulirati. Moraju pobijediti da bi i dalje ostali u borbi za prva mjesta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tema je bio i kapetan Luka Modrić.

Luka je u jako dobroj formi, ima 39 godina, ali igra za Real Madrid. Ne možete računati da će igrati lošije, jer izgleda kao igrač od 30 godina. Jako je motiviran, voli igrati za reprezentaciju, a mislim da će biti među Vatrenima još najmanje godinu dana. On je fenomen, svi su se ugledali na njega. U ovim godinama mogao bi igrati u Saudijskoj Arabiji ili Kataru, ali on je u Realu i to govori puno.

Poljacima nije jasno kako to da izbornik Dalić nije pozvao više igrača iz HNL-a.

Imamo jako puno dobrih igrača u jakim europskim ligama. Slično je u Poljskoj. Obično uzmeš dva, tri igrača iz domaće lige, a i kod nas je identično. Sada su tu četiri igrača Dinama, plus Pašalić iz Rijeke. Puno njih igra u Bundesligi, španjolskoj i engleskoj ligi, oni su temelj momčadi.

Zatim se osvrnuo na mladog hrvatskog napadača Antu Crnca koji je nedavno prešao iz Rakówa u Norwich.

Gledajući kako se predstavio u Rakówu, zaslužio je transfer. Ušao je u mladu reprezentaciju i za dvije, tri godine bi trebao biti u prvoj momčadi. Napravio je dobar izbor, Norwich je klub s velikim ambicijama

Imamo talentiranih igrača, ali klubovi iz inozemstva sve teže dolazi do njih. Bilo je vrlo neobično što je Crnac otišao u Poljsku. U većini slučajeva bi otišao u Dinamo ili Hajduk. Općenito, sve je teže pridobiti mlade Hrvate, najbolji igraju u Hajduku ili Dinamu.

Komentari

Povezano