Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Poljičak bez glavnog turnira u Splitu; meč obilježile svađe u trećem setu

U nedjelju je na teniskim terenima na Firulama započeo kvalifikacijski dio Split Opena. Nakon što je u prvom kolu svladao Filipa Cristiana Jianua s 2-0 u setovima, Mili Poljičak je danas preko puta mreže imao Talijana Lorenza Rottolija te je poslije više od dva i pol sata izgubio sa 7:6 1:6 3:6.

Splićanin je odlično otvorio susret s dva lagano osvojena servis gema, dok je nakon tri propuštene break lopte kod 1:1, uspio doći do breaka za prednost od 3:2. Nažalost, nakon toga Rottoli osvaja čak 14 poena u nizu, odnosno 15 od sljedećih 16 i dolazi do dvije set lopte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poljičak je uspio spasiti te dvije i još jednu kasnije te je oduzeo servis protivniku što je potvrdio lagano osvojenim servis gemom za 5:5. Na kraju je o pobjedniku prvog seta odlučivao tiebreak, a i njega je Talijan bolji otvorio te je poveo s 4-2, međutim Poljičak izvrsnom igrom uspijeva preokrenuti i osvojiti odlučujuću igru sa 7-5.

Drugi set je bio jednosmjerna ulica. Rottoli je već u prvom gemu došao do breaka, a do kraja seta je to učinio još dva puta za laganih 6:1. Mili je tijekom cijelog seta osvojio samo 12 poena, od toga svega pet na vlastiti servis.

Nažalost, treći set su obilježile razmirice između igrača, suca i supervisora tijekom gema na servis Talijana kod 3:1. Rottoli se najprije žalio na to da netko konstantno priča tijekom poena što je Poljička zasmetalo i nastala je pauza prilikom koje je hrvatski tenisač pozvao i supervizora turnira.

Imao je Poljičak break loptu kod 4:2, međutim Rottoli ju je spasio as servisom. U konačnici je Talijan odlučujući set dobio sa 6:3 čime je izborio plasman u glavni ždrijeb turnira.

Komentari

Povezano