Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Poljičak i Šimundža jedini Hrvati u drugom kolu Dubrovnika

Hrvatska je na ITF turniru u Dubrovniku krenula sa sedmero predstavnika. Nazar Oliynykov je svoj nastup završio u utorak dok je ostalih šestero svoje nastupe na turniru započelo u srijedu. Put do drugog kola pronašla su dvojica. Mili Poljičak i Josip Šimundža jedini su se od šestorice Hrvata probili do drugog kola. Poraze su upisali Luka Mikrut, Duje Markovina, Marino Jakić i Stjepan Bogdan.

Poljičak je svoj meč protiv Alessandra Ingaraa završio s pobjedom u dva seta (6:1, 6:3). U drugom kolu ga čeka Mirza Bašić kojemu je dobar otpor pružio Marino Jakić (5:7, (3)6:7).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šimundža je iznenadio četvrtog nositelja Adriana Oetzbacha pobjedom u dva seta (6:3, 6:4) čime je izborio nastup s talijanskim 18-godišnjakom Carlom Albertom Caniatom koji je nadoknadio set i break zaostatka (tri puta) u meču s Markovinom.

Mikrut je upisao iznenađujući poraz protiv Markusa Moldera. Estonac ga je svladao u tri seta (4:6, 6:3, 5:7) iako se Mikrut u trećem setu vratio nakon 2:5 zaostatka. Mikrutu utjeha ostaje da je s Poljičkom izborio četvrtfinale parova. Stjepan Bogdan, 17-godišnjak s pozivnicom osvojio je dva gema (2:6, 0:6) u meču s Argentincem Seanom Hessom.

U četvrtak su na rasporedu druga kola u pojedinačnoj konkurenciji te četvfrtfinala u konkurenciji parova. U parovima Hrvatska ima zagrantirane polufinaliste budući da par Mikrut / Poljičak igra protiv para Jakić / Markovina. Osim četvorice spomenutih za mjesto u polufinalu bori se i mladi Emanuel Ivanišević.

Komentari

Povezano