Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Poljičak jedini do polufinala Osijeka

Hrvatska je u četvrtfinale Osijeka ušla s četvoricom predstavnika, a u polufinale je ušao samo jedan. Teniski dan isjeckan kišom porazom je otvorio Marino Jakić dok je Mili Poljičak jedino hrvatskom pobjedom zatvorio dan. Između njih dvojice, poraze su upisali Luka Mikrut i Josip Šimundža.

Jakićev meč protiv Viacheslava Bielinskyija nekoliko puta se odgađao da bi na kraju krenuo u 16 sati. Splićanin je u meč krenuo kvalitetno te je dva puta u prvom setu imao break prednosti. Oba puta je propustio potvrditi break te je nakon vodstva 4:2 izgubio osam gemova u nizu. Tada je imao priliku vratiti se na 4:3 u drugom setu, ali propušta iskoristiti 40:15 te Ukrajinac na kraju odnosi pobjedu sa 6:4, 6:2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mikrut je na teren izašao sat vremena nakon Jakića te je prije prekida za Neilom Oberleitnerom zaostajao s 3:4 i s breakom zaostatka. Povratak na teren je Austrijancu bolje legao te je s četiri gema u nizu došao do seta i breaka prednosti u drugoj dionici igre. Mikrut se zatim vraća na 2:2 te kod 3:3 ima dvije prilike za break koje ne realizira nakon čega Oberleitner osvaja tri gema u nizu za pobjedu 6:3, 6:3.

Šimundža i Khumoyun Sultanov po rasporedu su trebali igrati odmah po završetku Jakićevog meča. Međutim, u tom trenutku je krenula kiša u Osijeku te su Splićanin i Uzbekistanac krenuli dva sata kasnije. Prvi set bio je ispunjen break prilikama. Šimundža ih je imao devet, ali nijednu nije iskoristio dok ih je Sultanov imao šest. Svoju prvu je iskoristio u prvom gemu meča dok je ostalih pet Splićanin spasio kod 4:2. Set je na kraju osvojio Sultanov rezultatom 6:4. Prvi nositelj je i na otvaranju drugog seta oduzeo servis Šimundži te se tako približio polufinalu. Uzbekistanac je dodatno povećao prednost s još dva oduzimanja servisa. Na kraju je upisao pobjedu rezultatom 6:4, 6:0.

Posljednji meč dana pripao je Poljičku. On je pod osječkim reflektorima za protivnika imao Sebastiana Sorgera. Austrijanac ove godine redovno igra s Hrvatima na turnirima. Prvo ga je zaustavio Matej Dodig u Monastiru, zatim Duje Markovina u Splitu, a ni ovaj put nije imao rješenje za Hrvata. Poljičak ga je u prvom setu breaknuo dva puta za osvajanje seta sa 6:2.

U drugom se rano odvojio, ali je samo jednom uspio potvrditi oduzimanje servisa. Kod 3:2 Sorger koristi svoju drugu break loptu te vraća set u egal. U idućem gemu Splićanin vraća prednost breaka te drži servis do 5:4 kada propušta iskoristiti servis za meč. Set je na kraju odlučen u tiebreaku u kojem je bolji bio Hrvat s 10-8 te je s konačnih 6:2 7:6(8) izborio nastup u polufinalu s Mikrutovim krvnikom Oberleitnerom.

Komentari

Povezano