Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Poljičak nastavio s dobrim igrama, izborio polufinale singla i finale parova

U petak su četvorica Hrvata bila u akciji na ovotjednim regionalnim ITF turnirima. Jerko Brkić otvorio je dan porazom; Mili Poljičak je preslikao dobru formu iz Osijeka na turnir u Doboju; Marino Jakić se s Poljičkom plasirao u finale parova dok je Zvonimir Babić poražen u polufinalu konkurencije parova na turniru u Kuršumlijskoj Banji.

Brkić je svoj četvrtfinalni meč igrao protiv Liliana Marmouseza, 767. igrača na svijetu. Splićanin je u Doboju pobijedio tri meča kvalifikacija te još dva u glavnom ždrijebu, ali za Francuza nije imao odgovor. U prvom setu je osvojio tri gema dok je u drugom ostao na jednom za konačni poraz od 3:6, 1:6.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poljičak je za prolaz u polufinale igrao protiv domaćeg predstavnika Aldina Šetkića. Bosanskohercegovački tenisač je prošlog tjedna u Osijeku izgubio od Josipa Šimundže, a na domaćoj crvenoj prašini poražen je od drugog Hrvata. Splićanin je u prvom setu rano došao do breaka kojeg nije ispustio do kraja seta te je sa 6:4 osvojio prvu dionicu igre.

Drugi set Poljičak otvara s breakom. Nakon toga spašava šest break prilika te drži svoj servis do trenutka kada treba završiti meč. Na servisu za meč koristi svoju četvrtu meč loptu za pobjedu 6:4, 6:4 i prolaz u polufinale Doboja. Tamo Poljičak čeka pobjednika meča između Andreja Nedića i Miloša Karola.

Ponovni dvostruki program Poljičak je imao i u petak. S Jakićem je u polufinalu igrao protiv Petra Brunclika i Matiasa Cernyja. Prvi set su otvorili sa spašene tri vezane break prilike da bi na kraju set osvojili bez izgubljenog gema sa 6:0.

Drugu dionicu igre su otvorili s breakom zaostatka. Vraćaju se oduzimanjem servisa kod 2:3 te kod 5:4 dolaze do četiri vezane meč lopte. Koriste drugu te sa 6:0, 6:4 prolaze u finale gdje ih čekaju Koki Matsuda i Yamato Sueoka.

Babić i Finn Reynolds su u Srbiji igrali protiv srpsko-ruske kombinacije. Prvi set su Stefan Popović i Marat Sharipov osvojili sa 6:4. U drugom su se Hrvat i Novozelanđanin vratili sa 6:3 da bi super tie-breaku pobjedu odnio srpsko-ruski par sa 10-5.

Polufinale pojedinačne konkurencije u Doboju se igra u subotu, a Poljičak će i treći dan zaredom imati dvostruki program s obzirom da je i finale parova na rasporedu isti dan.

Komentari

Povezano