Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Poljičak preokretom ušao u finale Osijeka

Posljednji hrvatski predstavnik u Osijeku bio je Mili Poljičak. On je u subotnjem polufinalu igrao protiv Neila Oberleitnera koji je u četvrtfinalu pobijedio još jednog Hrvata, Luku Mikruta. Splićanin je osvetio Mikruta pobjedom s 2-1 u setovima.

Splićanin je malo sporije ušao u meč te se već u prvom gemu suočio s dvije vezane break lopte. Obje je na koncu spasio te je u meč ušao s vodstvom. Kod 2:1 je i Poljičak došao do break prilike, ali ni on nije uspio oduzeti servis protivniku. Ipak, kod 5:4 je uspio. Splićanin je na servisu Oberleitnera došao do tri vezane set lopte. Poljičak koristi drugu te sa 6:4 osvaja prvu dionicu igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slično kao i u prvom setu, Splićanin na otvaranju seta mora spašavati break loptu. Opet je to uspješno napravio te je i u drugoj dionici igre krenuo s vodstvom. Kod 2:2 spašava još dvije prilike za break, a svoju prvu na protivničkom servisu ima kod 4:3. Nije ju realizirao te se do 5:5 igralo bez breaka. Tada Oberleitner dolazi do dvije prilike za break. Realizira svoju drugu te u idućem gemu bez izgubljenog poena zaključuje set sa 7:5 čime odvodi meč u odlučujući set.

U trećem setu Poljičak kreće s brzim gemom na svojem servisu te malim pritiskom na početnom udarcu Oberleitnera. Kod 1:1 Austrijanac dolazi do 15-40 te koristi svoju prvu break priliku za odvajanje. Potvrđuje break i ponovno prijeti na Poljičkovom servisu. Splićanin spašava tri break prilike te se u idućem gemu vraća u meč. Do breaka je došao nakon što Oberleitner nije iskoristio 40-0. Do 6:5 za Poljička igralo se bez break. Tada Splićanin dolazi do meč lopte koju i koristi za konačnu pobjedu 6:4 5:7 7:5 i prolaz u finale Osijeka.

Tamo ga čeka Viacheslav Bielisnkyi koji je ranije u turniru izbacio dva hrvatska predstavnika, Antonia Voljavca te Marina Jakića.

Komentari

Povezano