Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Poljičak u trostrukom programu izborio četvrtfinale i polufinale, Babić u Srbiji do polufinala

Hrvatski predstavnici na ITF razini su imali prometan dan. Aktivni su bili Mili Poljičak, Jerko Brkić, Zvonimir Babić te Marino Jakić. Svi oni su u svojim mečevima došli do pobjede. Poljičak je u dvostrukom pojedinačnom programu upisao dvije pobjede; Brkić je svladao prvog nositelja Denysa Kloka; Babić je izborio polufinale Kuršumlijske Banje dok je u Doboju Jakić s Poljičkom također ušao u polufinale.

Mili Poljičak je već u srijedu znao kada mu se prekinuo meč da će vrlo vjerojatno imati dvostruki program. Prije prekida je imao prednost od 1-0 u setovima, a meč je po povratku na teren ekspresno dovršio. Svladao je Kokija Matsudu sa 6:2, 6:3 i osigurao sebi još jedan meč u četvrtak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poljičak je drugi svoj meč odigrao protiv Belgijanca Romaina Faucona. Nakon uvjerljivog prvog seta u kojem je Splićanin izgubio samo jedan gem, u drugom je imao nešto više problema. Našao se u zaostatku 0:3, ali nakon toga osvaja šest od idućih sedam gemova te dolazi do pobjede 6:1, 6:4. U četvrtfinalu ga čeka ogled s domaćim tenisačem Aldinom Setkićem.

Brkić je također igrao svoj meč drugog kola u Doboju. Protvnik mu je bio prvi nositelj Klok, a Splićanin ga je svladao s 2-0 u setovima. U oba seta Brkić se rano odvojio. Prvi set je ipak sebi nepotrebno zakomplicirao. Nakon vodstva 5:1, Klok mu se približio na 5:4 te je imao i break loptu. Nju Splićanin spašava te osvaja set sa 6:4. I u drugoj dionici igre je Brkić došao do dvostrukog breaka prednosti. Ponovno je Klok vratio jedno oduzimanje servisa, ali ovaj put na servisu za meč nije bilo problema. S jednim izgubljenim poenom u gemu zaključio je meč sa 6:4, 6:4. U četvrtfinalu ga čeka susret s Lillianom Marmousezom.

Babić je u Kuršumlijskoj Banji jedini hrvatski predstavnik. On je u paru s Finnom Reynoldsom u Srbiji došao do polufinala. Njih dvojica su u četvrtfinalu bili bolji od Vladimira Uzhylovskyja i Ho Man Yapa. Hrvatsko-novozelandska kombinacija je s 2-0 u setovima svladala ukrajinsko-hongkonški par. Konačan rezultat bio je 6:3, 6:4.

Poljičak i Jakić su zaključili uspješan hrvatski dan na regionalnim ITF turnirima. Njih dvojica su u Poljičkovom trećem meču dana bolji bili od Faucona i Miloša Karola. U prvom setu se nadoknadili break te su kasnije u tie-breaku sa 7-4 osvojili set. U drugoj dionici igre rano su se odvojili s dva breaka prednosti te su se plasirali u polufinale pobjedom 7:6(4) 6:3. U polufinalu ih čeka dvoboj protiv českog dvojca Petra Brunclika i Matyasa Cernyja.

Komentari

Povezano