Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Poljičak zapeo na prvoj prepreci wimbledonskih kvalifikacija

Jedini hrvatski predstavnik u kvalifikacijama muškog dijela Wimbledona, Mili Poljičak, poražen je u prvom kolu kvalifikacija nakon što je s 2-1 u setovima izgubio od domaćeg tenisača Johannusa Mondaya koji zauzima 573. mjesto na ATP ljestvici.

Oba tenisača su poprilično uvjerljivo osvajala svoje servise, sve dok Mili nije oduzeo Britančev servis kod rezultata 2:2 iskoristivši drugu break loptu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Splićanin je do drugog breaka došao kod rezultata od 5:3 kada je iskoristio break priliku krasnim passingom za konačnih 6:3. Monday je imao tek jedan winner više (10-9), ali i tri neprisiljene pogreške više (6-3).

Imao je Poljičak priliku doći do breaka već na početku drugog seta nakon što je Monday kod 30-15 promašio čisti smash na mreži, a nakon toga i lagani udarac forehandom, no Britanac se ipak izvukao te je izjednačio na 1:1.

Bio je to jedini gem drugog seta u kojem smo svjedočili break loptama pa je o pobjedniku odlučivao tiebreak. Nažalost, Britanac je kod vodstva od 2-1 napravio ”mini-break” te ga je držao do samog kraja pa je odlučujuću igru dobio sa 7-4.

Na valu osvojenog seta, Monday je bolje zaigrao u trećem te je bio smireniji i griješio je manje od Poljička. To je na naplatu došlo u šestom gemu kada je Britanac napravio ključan break za prednost od 4:2, a u konačnici je slavio sa 6:3.

Spasio je Mili četiri meč lopte kod 5:2 te je imao 0-30 kod 5:3 za povratak u meč, no nije uspio pa je Monday as servisom završio posao za konačnih 3:6 7:6 6:3.

Može se reći kako je ovaj ponedjeljak bio uspješan za Mondaya, dok Poljičak nije uspio opravdati pozivnicu organizatora.

Komentari

Povezano