Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Poljska i Italija u finalu Europskog prvenstva u odbojci

Nakon večerašnjih polufinala u Rimu, doznali smo finaliste Europskog prvenstva u odbojci. Po 12. put u svojoj povijesti će finale igrati branitelj naslova Italija, dok će po sedmi put u finalu biti Poljska, aktualni osvajač Lige nacija.

Prvi su finale izborili Poljaci. Iako su, u reprizi polufinala prošlog izdanja Europskog prvenstva, prvi set izgubili od Slovenije rezultatom 25-23, sljedeća tri su redom dobivali s 25-21, 25-20 i 25-21. Fantastičnu je utakmicu ponovno odigrao Wilfredo Leon Venero koji je vodio Poljsku do pobjede s 25 osvojenih poena, dok je Lukasz Kaczmarek u slavlje ugradio 14 poena. Kod poraženih Slovenaca, kojima je tako prekinut niz od dva uzastopna finala EP-a, sa po 15 poena su najefikasniji bili Klemen Čebulj i Rok Možič.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Reprezentacija Italije je nasuprot sebe imala olimpijske pobjednike Francuze te su ih poprilično nadmoćno svladali s 3:0 u setovima. Bilo je redom 25-21, 25-19 te 25-23 za novo finale kojim će preskočiti Sovjetski savez na prvom mjestu ljestvice reprezentacija s najviše medalja u povijesti natjecanja s njih 15. Do pobjede su ih predvodili Yuri Romano s 15 poena i Daniele Lavia s 13, dok je kod Francuza najefikasniji bio Barthelemy Chinenyeze s 10.

Zanimljivo je da su sva četiri polufinalista igrala na Memorijalu Hubert Wagner koji se održavao u kolovozu kao priprema pred smotru najboljih europskih reprezentacija na kojem je slavila upravo Italija. Također, sve četiri reprezentacije su izborile plasman na Svjetsko prvenstvo koje će se održati 2025. godine.

Komentari

Povezano