Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Poljski odbojkaši po drugi put postali europski prvaci

Odbojkaši Poljske su u finalu Europskog prvenstva svladali Italiju na njihovom parketu u Rimu s 3-0 u setovima te su po drugi put u povijesti postali europski prvaci.

Poljaci su odigrali fantastičan meč naročito na servisu jer su čak 11 poena osvojili as servisima. Slavili su redom po setovima s 25:20, 25:21 i 25:23, a do pobjede su ih predvodili Wilfredo Leon Venero s 13 osvojenih poena te Norbert Huber s 12. Kod poraženih je Daniele Lavia bio najefikasniji s 13.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treba istaknuti kako je ovo bilo tek treće finale u 21. stoljeću koje je završilo u tri seta. Prethodno su 2001. godine reprezentativci Jugoslavije svladali Talijane s 3-0, dok su 2015. godine Francuzi tim rezultatom bili bolji od Slovenije.

Kao što smo u uvodnom paragrafu napisali, Poljska je po drugi put osvojila titulu europskog prvaka čime su ponovili uspjeh iz 2009. godine. Također im je ovo 11. medalja s Europskih prvenstava, dok je za Italiju 15. čime su postali najuspješnija reprezentacija u povijesti natjecanja.

Broncom se okitila reprezentacija Slovenije koja je u susretu za treće mjesto s 3-2 u setovima bila bolja od olimpijskih prvaka Francuza. U odlučujućem petom setu je bilo 15:11.

Komentari

Povezano