Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Polovičan uspjeh naših predstavnika u kvalifikacijama Roland Garrosa

Na terene teniskog kompleksa u Parizu danas su u sklopu kvalifikacija za drugi Grand Slam sezone izašle tri naše tenisačice. Antonia Ružić, Ana Konjuh i Petra Marčinko. Jedina uspješna je bila Marčinko, dok su Ružić i Konjuh upisale poraze. Svoj meč je još jučer odigrao Borna Gojo koji je uspio proći u drugo kolo.

Prva na teren izašla je Antonia Ružić koja je za protivnicu imala najbolje rangiranu tenisačicu ispod 18 godina Čehinju Brendu Fruhvirtovu. Nakon velike drame i tri seta, Ružić je poražena u super tie-breaku odlučujućeg seta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, krenimo redom. Ružić je pri rezultatu 2:2 u prvom setu izgubila servis i činilo se da prvi set ide u smjeru Čehinje. Naša predstavnica je nakon toga podigla razinu igre i s četiri vezana gema povela. Drugi set je s dva oduzimanja servisa brzo uzela Fruhvirtova i tako vratila stvari na početak.

U trećem setu odvijala se prava drama. Krenulo je loše za Ružić koja se brzo našla u zaostatku 4:1. Antonia se uspjela pribrati i odličnom igrom dolazi do 6:5 i servisa za meč. Ipak, nije uspjela privesti meč kraju i ušlo se u super tie-break.

Tamo su se tenisačice cijelo vrijeme izmijenjivale u vodstvu, a prva je do servisa na meč loptu došla Ružić pri rezultatu 9:8. Ružić ponovno nije uspjela završiti meč te je na kraju upisala poraz s 12:10. Šteta jer se definitivno nudila prilika za veliku pobjedu.

Nakon nje na teren je izašla Marčinko koja nikako da uhvati ritam u seniorskim vodama. Petrina protivnica bila je 141. na WTA ljestvici Kanađanka Katherine Sebov.

Krenulo je loše za Marčinko koja se brzo našla u zaostatku 4:0 u prvom setu. Petra je uspjela vratiti jedan break zaostatka, ali je ipak sa 6:3 izgubila prvi set.

U drugom setu Marčinko je bila ta koja je ostvarila ranu prednost te je brzo povela 3:0. U tom ritmu je odigrala cijeli set i brzo sa 6:0 odvela u meč u odlučujući set.

Uspjela je Petra prenijeti dobru igru iz drugog seta u treći te je brzo pobjegla na 5:2. Potom je još jednom oduzela servis Kanađanki i tako prošla u drugo kolo. Tamo ju čeka danska predstavnica Clara Tauson koja je 126. na WTA ljestvici.

Bogati hrvatski teniski dan zatvorila je Ana Konjuh kojoj je protivnica bila 140. na WTA ljestvici Belgijka Yanina Wickmayer. Konjuh je jako loše servirala te je teško poražea u dva brza seta.

Prvih osam gemova obilježila je loša igra na vlastiti servis kod obje tenisačice. Konjuh je čak tri puta izgubila svoj servis, dok je Wickmayer to napravila dva puta pa je kod rezultata 5:3 servirala za prvi set. Uspjela je Belgijka mirno zadržati svoj servis za vodstvo u setovima.

Muke po servisu Ane Konjuh nastavile su se i u drugom setu. Brzo je ponovno tri puta izgubila svoj servis te je sa 6:0 u drugom setu u konačnici izgubila i meč.

Dodajmo još kako je u kvalifikacije jučer krenuo i jedini naš predstavnk u muškom dijelu kvalifikacija Borna Gojo. On je nakon tri seta slavio protiv Damira Džumhura. U idućem kolu Goju očekuje meč s Čileancem Alejandrom Tabilom.

Komentari

Povezano