Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Polufinale ženskog rukometa identično onom sa Svjetskog prvenstva

Iza nas je četvrtfinalni dan ženskog rukometnog turnira na Olimpijskim igrama nakon kojeg smo dobili četiri polufinalista. To su Danska, Francuska, Švedska i Norveška, baš kao i na zadnjem velikom natjecanju, Svjetskom prvenstvu 2023.

Dan je počeo utakmicom Danske i Nizozemske koja je otišla na stranu Danske 29:25 (11:10). Dankinje su na početku drugog poluvremena napravile seriju 4:0 i utakmica se tada prelomila. Posebno je briljirala danska vratarka Althea Reinhardt koja je skupila 17 obrana za 41 minutu provedenu u igri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugoj utakmici dana Francuska je pobijedila Njemačku sa 26:23 (13:10). Iako je Francuska bolje otvorila utakmicu te pobjegla na 9:3, Njemačka se brzo razbudila i počela stizati Francusku, ali je došla samo do 15:15 i nije mogla do vodstva. Najefikasnija igračica na utakmici bila je Tamara Horacek iz Francuske sa učinkom 7/9.

Švedska je nakon produžetaka nadjačala Mađarsku sa 36:32 (16:15, 29:29/31:29).
Obje ekipe su dosta nervozno otvorile utakmicu, promašujući veliki broj zicera, ali Šveđanke su održavale minimalnu prednost, a kada su uhvatile kontinuitet prednost se povećala. Mađarice su se uspjele vratiti u utakmicu prije kraja poluvremena. U drugom dijelu gledali smo vrlo tijesan dvoboj, a u zadnjoj minuti rezultat je bio 28:28. 15 sekundi do kraja Petra Vamos zabija za +1 Mađarica, a Thomas Axner na klupi Švedske zove timeout. Nakon minute predaha Šveđanke su odigrale brzu akciju koju je Nina Koppang okrunila pogotkom za produžetke. Švedska je tada uspjela iskoristiti šokiranost uzdrmanih Mađarica i slavila nakon 70 minuta igre.

Termin u 21:30 bio je rezerviran za Norvešku i Brazil, a u tom dvoboju Norveška je očekivano pregazila svoje suparnice sa 32.15 (16:8) jer ipak je bilo jasno da je Brazil najveći autsajder od svih osam ekipa u četvrtfinalu.

Polufinalni parovi također se podudaraju sa prošlim SP, Francuska-Švedska i Norveška-Danska. Utakmice se igraju 8. kolovoza.

Komentari

Povezano