Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Pomlađeni Meksiko pobjedom nad Jamajkom otvorio Copu

Nakon što je Venecuela preokretom protiv Ekvadora uknjižila tri boda, isto je napravio i Meksiko. Morali su doduše uložiti nešto više truda od očekivanja, ali svoju su Copa América kampanju otvorili 1:0 pobjedom protiv Jamajke.

Meksiko je izgledao kao da kontrolira igru u ranim fazama i skoro je postigao gol u četvrtoj minuti, ali je Luis Chávez bio sjajno zaustavljen od strane vratara Jahmalija Waitea. Međutim, El Tri je ubrzo nakon te akcije imao problema s pretvaranjem svoje dominacije u jasne prilike i nedostajao im je završni pas. Reggae Boyzi su bili zadovoljni igranjem na kontre i pokušavali su iskoristiti brzinu svojih napadača, ali osim nekoliko izoliranih prekida, Jamajčani jedva da su predstavljali prijetnju za Julia Gonzáleza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrataru je inače ovo bila prva natjecateljska utakmica u dresu meksičke reprezentacije, a taj podatak zanimljiv je stoga što se radi o 33-godišnjaku koji je tek ove godine prvi put pozvan u nacionalnu vrstu. Ako se pitate gdje je meksička vratarska ikona Guillermo Ochoa, meksički izbornik Jaime Lozano izostavio ga je s popisa skupa s nekim drugim senatorima kako bi “isprobao mlađe igrače”, a u tu se kategoriju očito uklapa “jedinica” Pumasa.

Šalu na stranu, spomenuti González jedini je igrač stariji od 30 godina u kadru Meksika. Od poznatijih prekaljenih imena, svoje mjesto na popisu nisu našli ni Jesús Gallardo, Hirving Lozano, Raúl Jiménez i Henry Martín, dok je Héctor Herrera još lani objavio svoju reprezentativnu mirovinu.

Nedostatak završnog udarca s obje strane u zadnjoj trećini terena usporio je tempo utakmice, a najznačajniji događaj u prvih 45 minuta bila je ozljeda Édsona Álvareza. Veznjak West Hama bio je prisiljen napustiti teren. Meksiko je imao još jednu priliku prije zvižduka za poluvrijeme preko Luisa Roma, koji je zamijenio Álvareza, ali je njegov udarac bio neprecizan.

U začetku drugog poluvremena, Jamajka je povela preko Michaila Antonija koji je zabio glavom iz blizine, ali gol je nakon VAR provjere poništen zbog zaleđa. To je bio poziv za buđenje za Meksiko. Prvo je Waite zaustavio udarac Luisa Cháveza, ali je jamajčanski vratar bio nemoćan kada je Gerardo Arteaga topovskim udarcem s ruba šesnaesterca probio mrežu u 69. minuti.

Meksička momčad iskoristila je zamah i pokušala povećati svoje vodstvo, ali Jamajka nije sjedila prekriženih ruku i imala je nekoliko prilika za izjednačenje. Međutim, El Tri je uspio zadržati rezultat i osigurati tri boda, te sada može napraviti korak prema četvrtfinalu pobjedom protiv Venecuele sljedeće srijede. Jamajka će svoju sreću u prolazak tražiti u dvoboju s Ekvadorom istog dana.

Komentari

Povezano