Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Pomor favorita u NHL-u, ispali branitelji naslova i najbolja momčad regularne sezone

Doigravanje u najjačoj hokejaškoj ligi na svijetu je došlo do same završnice prve runde, a sinoć smo u sedmim utakmicama vidjeli dva iznenađenja i dva poraza domaćih momčadi.

Hokejaši Boston Bruinsa su tijekom povijesne regularne sezone skupili 135 bodova čime su srušili rekord momčadi Montreal Canadiensa iz sezone 1976/77 po broju osvojenih bodova (133) te su sa 65 pobjeda srušili rekord momčadi Detroit Red Wingsa iz sezone 1995/96 koja je ostvarila 62 pobjede. Kraj te fantastične sezone je stigao već sinoć porazom u sedmoj utakmici prve runde Istočne konferencije protiv Florida Panthersa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krenulo je dobro za Boston jer su imali vodstvo od 3-1 u seriji i utakmicu broj 5 u svom TD Gardenu. Usprkos tome što su uputili gotovo dvostruko više udaraca (47-25) i imali skoro četiri puta više udaraca u okvir (25-7), Boston je četvrtu utakmicu izgubio nakon produžetaka s 4:3. Serija se preselila na Floridu, a tamo poslije 50:22 minuta igre Bruinsi vode s 5:4, no ni to nije dovoljno jer do kraja susreta Tkachuk, Luostarinen i Reinhart na prazan gol zabijaju za pobjedu od 7:5 i za zakazivanje odlučujuće sedme utakmice.

Sinoć su se na samom početku druge trećine našli u zaostatku od 2:0, međutim iskorištavaju dvije od sljedeće tri situacije s igračem više i golovima Krejcija i Bertuzzija izjednačavaju na 2:2. Do prvog vodstva na utakmici stižu u 45. minuti kada David Pastrnak, drugi najbolji strijelac regularne sezone, zabija za 3:2. Jedan od dva asistenta za njegov pogodak je bio David Krejci kojemu je to bila 12. asistencija u sedmim utakmicama NHL doigravanja po čemu je postao rekorder natjecanja.

Činilo se da je tu stvar riješena, ali novi zaplet kreira Brandon Montour svojim drugim pogotkom na susretu u 59. minuti za 3:3 i utakmica odlazi u nove produžetke. Konačnih 4:3 je u 9. minuti produžetka postavio Carter Verhaeghe pa smo tako po drugi put u povijesti u prvoj rundi doigravanja NBA i NHL lige ostali bez prvih nositelja. Tome smo svjedočili i 2012. godine kada su Chicago Bullsi ispali od Philadelphia 76ersa, a Vancouver Canucksi od LA Kingsa.

Floridu u konferencijskom polufinalu očekuje sraz protiv Toronto Maple Leafsa.

Hokejaši Colorado Avalanchea su prošle sezone nakon 21 sezone čekanja osvojili svoj 3. Stanley Cup, ali sinoćnjim porazom na domaćem ledu u sedmoj utakmici protiv Seattle Krakena, postalo je jasno kako taj naslov neće obraniti. Avsi su regularnu sezonu završili na trećem mjestu Zapadne konferencije sa 109 bodova te su u prvoj rundi za protivnike imali hokejaše Seattlea, najnovije NHL franšize kojoj je ovo bio prvi povijesni izlazak u doigravanje.

Sve bitno u sinoćnjem dvoboju se dogodilo u drugoj trećini. Seattle je s dva pogotka Danca Olivera Bjorkstranda u 4. odnosno 8. minuti druge dionice stigao do vodstva od 2:0, dok je tek počasni pogodak za domaće zabio 28 sekundi prije kraja iste Mikko Rantanen. Krakeni su osnovani 2021. godine te im je ovo druga sezona u NHL-u, a sinoć su postali prva franšiza u povijesti koja je prvu playoff seriju u povijesti dobila protiv branitelja naslova. U konferencijskom polufinalu ih očekuje sraz s Dallas Starsima.

Nakon ovih rezultata postavljen je novi NHL rekord po broju pobjeda gostujućih momčadi u jednoj rundi doigravanja s njih 31. Dosadašnji rekord je iznosio 30 u prvoj rundi 2012. godine.

Komentari

Povezano