Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Pomor favoritkinja u ženskoj košarci, Nigerija svladala Australiju

Jučer su Španjolke i Srpkinje s velikom mukom pobijedile svoje suparnice. Španjolke su tek nakon produžetaka svladale Kinu rezultatom 90:89, a Srbija je umalo ispustila veliku prednost od 19 poena razlike i tek je u zadnjim sekundama potvrdila svoju pobjedu od 58:55. Danas su na rasporedu četiri susreta, a mi smo već u prva dva vidjeli ogromna iznenađenja.

Reprezentativke Nigerije svladale su Australiju rezultatom 75:62 i time došle do svoje prve pobjede na Olimpijskim igrama nakon 20 godina. Ovo je kudikamo veća pobjeda jer su u Ateni svladale Južnu Koreju u utakmici za 11. mjesto, a danas su slavile protiv treće rangirane reprezentacije svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najefikasnija kod Nigerijki bila je Ezinne Kalu s 19 poena, 5 skokova i asistencija, dok je Australke predvodila Alanna Smith s 15 poena.

U drugom susretu dana, u europskom dvoboju košarkašice Njemačke demolirale su aktualne europske prvakinje Belgijke rezultatom 83:69. Kod Njemica najefikasnija bila je Satou Sabally sa 17, a Belgijkama nije pomogla ni sjajna predstava Emme Meesseman koja je ubacila 25 poena.

Komentari

Povezano