Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Pongračić i Lecce remijem bez golova udaljili Romu od Lige prvaka

Pretposljednju utakmicu 30. kola Serie A na stadionu Via del Mare u sadržajnom dvoboju rezultatom 0:0 remizirali su Lecce i AS Roma. Prva su gostujuća tri boda sezone Žuto-crveni i strateg debitant Lucca Gotti osvojili tek u prošlom susretu pobjedom protiv Salernitane 0:1. Rimljani, s druge strane, pod vodstvom Danielea De Rossija u sedam su od posljednjih devet utakmica Serie A upisali pobjedu.

Deseta minuta bilježi prvi pokušaj utakmice. Mladi Tommaso Baldanzi stvorio si je metar slobodnog prostora i s ruba šesnaesterca uputio snažan udarac. Lopta, ipak, odlazi pokraj lijeve stative domaćih vrata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uzvraćaju domaćini prilikom iz kornera u 17. minuti. Antonino Gallo preciznim ubačajem iz kuta pogađa glavu Valentina Gendreyja koji upućuje udarac, ali lopta odlazi desno od gostujućih vrata. Pet minuta poslije ponovna opasnost pred vratima Rome. Nečuvani Roberto Piccoli nakon centaršuta kvalitetno je primirio loptu i pucao kraj gostujućih vrata.

U 28. minuti vidjeli smo još jednu priliku za motivirani Lecce. Gallo si odličnim solo prodorom stvara prostor i silovito puca s ruba šesnaesterca. Lopta odlazi lijevo od gola. Nastavlja se pritisak domaćina u vidu prilike iz 40. minute. Piccoli u izglednoj situaciji niskim udarcem po sredini gola testira gostujućeg vratara, Mileta Svilara, koji s lakoćom intervenira.

U 45. minuti Rimljani uzvraćaju šansom iz slobodnog udarca kada Federico Baschirotto dobiva žuti karton radi prekršaja nad Baldanzijem. Angeliño iz slobodnog udarca s poludistance upućuje snažan prizemni udarac koji odlazi ravno u lijevu stativu, pa van igre. Iako su fluidne kombinacije, borbenost i pritisak domaćina stvarali velike probleme za momčad iz Rima, rezultat nakon poluvremena ostaje 0:0.

Drugo je poluvrijeme počelo mirno i oprezno s obje strane, sve do 55. minute. Igrači Rome na temelju pada Romelua Lukakua za vrijeme kornera traže jedanaesterac, koji nakon provjere glavni sudac Matteo Marcenaro odlučuje ne dosuditi.

68. minutu obilježile su opasne šanse s obje strane terena. Kontra napad Leccea rezultirao je zlatnom prilikom za Patricka Dorgua koji dočekuje centaršut i neprecizno loptu šalje desno od vrata domaćina. Par sekundi poslije, dobar centaršut u šesnaesterac upućuje Bryan Cristante, a Lukakuov udarac glavom odlazi pokraj gola.

Opasnost pred vratima domaćina nastavlja se u 71. minuti brzom akcijom pojačanja s klupe Rimljana. Houssem Aouar prima dodavanje Stephana El Shaarawyja i u mat poziciji upućuje udarac po sredini gola, koji Wladimiro Falcone bez poteškoća zaustavlja.

Reagira i klupa domaćina, odmorni Remi Oudin u petoj minuti dodatka odličnim udarcem s velike udaljenosti skoro donosi pobjedu momčadi iz Leccea. Ipak, lopta je prozujala nekoliko centimetara iznad prečke.

Hrvatski reprezentativac Marin Pongračić za Lecce odigrao je svih 90. minuta, te zabilježio nekoliko kvalitetnih obrambenih intervencija. Momčad Danielea De Rossija ovim rezultatom ostaje na petoj poziciji Serie A, dok se trupe Lucce Gottija pomiču na 13. mjesto, preskačući Udinese koji je ranije u danu remizirao 1:1 s predzadnjim Sassuolom.

Komentari

Povezano