Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Pongračiću pobjeda protiv Bradarića, Juve rutinski

Večernji nedjeljni termin 3. kola talijanske Serie A donio nam je dvije veoma zanimljive utakmice, s dosta dobrog nogometa, sigurnu pobjedu Juventusa kod Empolija te dvoboj bivših hrvatskih reprezentativaca.

Empoli je na dobro ispunjenom stadionu Carlo Castellani ugostio najtrofejniji talijanski klub Juventus, koji je odigrao pravu Juventinsku utakmicu i rutinski slavio s 2:0. Juve je poveo u 23. minuti, kada se u gužvi nakon ubačaja iz kuta u šesnaestercu najbolje snašao Brazilac Danilo i pospremio loptu iza Etrita Berishe. Već u 39. minuti Stara Dama je imala priliku povećati vodstvo, ali Berisha brani kazneni udarac kojeg je izveo Dušan Vlahović. Konačnu potvrdu pobjede Juventus je dočekao u 82. minuti, kada je Arkadiusz Milik izmijenio sjajan dupli pas s Federicom Chiesom, koji se s vlastite polovice sjurio prema vratima Empolija, zaobišao Berishu i na izmaku snaga pospremio loptu u praznu mrežu. Juventus je ovim slavljem došao do sedmog boda u sezoni, dok je Empoli jedina momčad s nulom u rubrici bodova, ali i postignutih pogodaka, uz pet primljenih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jako uzbudljiv i napadački nogomet imali su priliku vidjeti gledatelji na stadionu Via del Mare u Lecceu, gdje je istoimeni domaćin ugostio Salernitanu. Obje momčadi uputile su ukupno 31 udarac prema vratima suparnika, od toga 16 unutar kaznenog prostora, uz četiri kreirane velike prilike. Domaći su poveli u 8. minuti kada je Nikola Krstović glavom u mrežu pospremio ubačaj Valentina Gendreya. U završnici susreta u tragičara se prometnuo gostujući igrač Jovane Cabral, koji je najprije pogodio vratnicu gola Wladimira Falconea, zatim preko vratnice s desetak zapucao jednu sjajnu priliku na ulazu u sučev dodatak, da bi u šestoj minuti istog igrao rukom u vlastitom šesnaestercu, za jedanaesterac Leccea kojeg je u konačnih 2:0 pretvorio Gabriel Strefezza.

Lecce je ovom pobjedom i dalje neporažen, dok je Salernitana upisala prvi prvenstveni poraz. Marin Pongračić odigrao je vrlo dobru cijelu utakmicu u domaćem dresu, a i Domagoj Bradarić je bio jedan od najboljih pojedinaca u sastavu Salernitane.

Komentari

Povezano