Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Popodnevna golijada u Serie A uz novu odluku u nadoknadi

Devet pogodaka vidjeli smo u dva popodnevna susreta 14. kola Serie A, a u svakom od ova dva dvoboja vidjeli smo po jedan spektakularan pogodak, uz rješenje susreta u Udinama duboko u sudačkoj nadoknadi.

Fiorentina je na svom stadionu Artemio Franchi ugostila Salernitanu i stigla do sedme prvenstvene pobjede ove sezone. Domaćini su poveli već u 6. minuti iz kaznenog udarca kojeg je realizirao Lucas Beltrán, a vodstvo su udvostručili 11 minuta kasnije fenomenalnim pogotkom Riccarda Sottila, koji je s lijevog ruba šesnaesterca pogodio suprotne rašlje Salernitaninog gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako je bilo ikakve dvojbe oko pobjednika, istu je riješio Giacomo Bonaventura pogotkom u 56. minuti na asistenciju Sottila. Upravo je Sottila Josip Brekalo zamijenio u 73. minuti susreta, dok je cijelu utakmicu za goste odigrao Domagoj Bradarić.

Puno zanimljivije bilo je u Udinama, gdje je Udinese ugostio Veronu. I ovdje je domaćin poveo 2:0, a prvi pogodak postigao je Christian Kabasele u 16. minuti, ostavši sam u petercu gostiju nakon centaršuta iz slobodnog udarca Lazara Samardžića.

U 30. je minuti Lorenzo Lucca ostao sam pred vratima Verone, te nogom skrenuo loptu u krežu nakon ubacivanja Roberta Pereyre. Sedam minuta kasnije je Milan Đurić realizirao kazneni udarac za 2:1 te se tim rezultatom otišlo na odmor.

Spektakularan pogodak za 2:2 postigao je Cyril Ngonge u 61. minuti, pogodivši škaricama sa 10 metara mrežu Udinesea nakon ubačaja Tomáša Suslova. Lucca se ponovno pokazao opasnim u šeasnaestercu u 72. minuti, pogodivši glavom za svoj četvrti pogodak ove sezone i 3:2 za Udinese.

Gosti se nisu predali te su pokušali doći do izjednačujućeg pogotka, do kojeg su i stigli doslovno u posljednjem napadu na utakmici. Igrala se 97. minuta kada je Ngonge poslao visoku loptu u domaći kazneni prostor, vratar Marco Silvestri izletio je u prazno, a Thomas Henry glavom poslao loptu u mrežu za konačnih 3:3.

Bio je to čak deveti remi Udinesea ove sezone, čime su došli do 12 bodova, dok se Verona s dva boda manje i dva mjesta na tablici manje, nalazi na prvoj poziciji koja nosi ispadanje u Serie B, ispred Cagliarija i Salernitane.

Komentari

Povezano