Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Popyrin nakon maratona izborio finale Umaga

U prvom polufinalnom meču Croatia Opena u Umagu, Australac Alexei Popyrin je poslije 3 sata i 18 minuta tenisa, u najduljem meču ovogodišnjeg glavnog turnira svladao Mattea Arnaldija sa 6:7 7:5 6:3.

Uzbudljivi prvi set koji je trajao sat i 25 minuta je odlučen u tiebreaku. Popyrin je u dva navrata tijekom seta imao prednost od jednog breaka, no oba puta bi Arnaldi već u sljedećem gemu nadoknadio taj zaostatak. U konačnici je Arnaldi na oduševljenje mnogobrojne talijanske publike uvjerljivo osvojio prvi set sa 7-2 u tiebreaku. Australac je u odlučujućoj igri donosio loše odluke naročito na mreži te se to odrazilo i na rezultatu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Popyrin je na otvaranju drugog seta imao tri vezane break prigode za vodstvo od 2:0, no ne uspijeva ih kapitalizirati. Imao je priliku oduzeti servis Arnaldiju i kod 3:2, a najbliži osvajanju seta je bio kod 5:4 kada je imao čak četiri break i set lopte, no Talijan je to uspio spasiti s par izvrsnih winnera uz samu crtu terena.

I kada se činilo da slijedi drugi tiebreak, Popyrin ponovno dolazi do break lopti i ovog puta već prvu iskorištava za osvajanje seta sa 7:5 i izjednačenje rezultata. Popyrin je jednostavno dosta lakše osvajao poene na servisu, dok se Arnaldi iznimno mučio pa možemo reći da je Australac zasluženo došao do seta.

Moramo dodati kako je sredinom drugog seta izbila tučnjava pa je morala reagirati i policija te je nastao kraći prekid.

Osjetio se pad u Arnaldijevoj igri što to je Popyrin vješto kapitalizirao pa je s tri osvojena gema u nizu došao do prednosti od 4:1. Talijan je počeo vezati neprisiljene pogreške te su dvije takve i rezultirale breakom.

U konačnici je Popyrin glatko sačuvao tu prednost te je odlučujući set dobio sa 6:3 čime je postao prvi finalist turnira. Također je postao i prvi Australac u povijesti koji se plasirao u finale umaškog turnira, a njemu će to biti drugo ATP finale u karijeri. U prvom igranom u Singapuru 2021. godine, svladao je Alexandera Bublika s 2-1 u setovima.

Komentari

Povezano